Ingredients per a 10/12 porcions:
· 24 savoiarde (galetes ensucrades similars als melindros en més petit)
· 2 cafès
· 1 rajolí de conyac
· 125 gr de mascarpone
· 1 rovell d’ou
· 130 gr de crema de pistatxo
· 30 gr de sucre
· 1 gotet mida xarrup de vi de Marsala
· 600 ml crema de llet 35% M.G.
· Cacau amarg
· Pistatxo picat
Elaboració:
Base del tiramisú: Posar els dos cafès calents en un recipient amb el rajolí de conyac. Mullar d’una en una la cara menys ensucrada de les galetes i posar-les en fila fins a cobrir la base de la safata de 26×16. Mentre es prepara la crema del tiramisú, guardem la safata amb les galetes mullades de cafè dins del frigorífic.
Crema del tiramisú: En un bol gran (millor si abans l’hem posat a refredar al frigorífic) hi posem el rovell, la crema de pistatxo, el sucre, el vi Marsala i el formatge mascarpone. Es remena tot el contingut i després s’hi incorpora a crema de llet per muntar-la fins a obtenir-ne una consistènciade nata. Cobrim i omplim tota la safata on hi ha les galetes amb aquesta crema muntada i, amb l’ajuda d’una llengua pastissera, allisem suaument fins que quedi ben repartit.
Posem la safata del tiramisú com a mínim una hora dins del frigorífic abans de servir. Moments abans de tallar les porcions, afegim per damunt el cacau amarg. Millor si fem servir un potet amb forats per al cacau, i finalment afegim els granets de pistatxo picat.
Restaurant Na Madrona
T. 938 62 68 31
www.namadrona.com