Aquest és un escumós que en els darrers mesos ha deixat de sortir al mercat dins la Denominació d’Origen Cava i ha començat a sortir amb el segell Corpinnat. Es tracta d’un col·lectiu de cellers
que han apostat per exigir-se uns estàndards de qualitat (per exemple la collita manual, la vinificació a la propietat o treballar en 100% ecològic) per fer escumosos amb el mètode tradicional al Penedès. D’aquí el nom, que significa que és un producte nat al cor del Penedès.
La finca de Can Feixes està assentada a 400 metres d’altitud, al nord de Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia, i limita geogràficament les dues comarques. Dins l’ampolla hi trobem un cupatge de 56% parellada, 23% macabeu i 21% pinot noir. Un escumós poc convencional, però que sorprèn positivament. Per fer-lo s’utilitza el primer “most flor” i té una criança de 6 mesos en dipòsit i un mínim de 30 mesos en cava.
A la vista té un color groc pàlid i s’hi evidencia una bombolla intensa. Aromàticament, ens recorda fruita cítrica i fruita blanca madura amb un toc exòtic. En boca té una entrada fresca en què la fruita es fa present i després es torna més voluminós gràcies a un carbònic ben integrat procedent de la seva llarga criança.
Es tracta d’un escumós brut nature, per tant, l’acompayarem amb aperitius o com a beguda per a tot un àpat. A l’estiu pot anar molt bé per fer un pica-pica de mar o per acompanyar peixos o carns blanques.
La Vallesana Espai Degustació
Avinguda de Pi i Margall, 15.
T. 938 65 01 45
www.cellerdegustacio.com