Ingredients:
– 1 pollastre de pagès (ecològic millor)
– 2 cebes trinxades
– 6 alls sense pelar
– 100 g de llard de porc
– 1 copa de brandi
– 1 copa de vi blanc
– 200 g de prunes amb pinyol
– Un grapat de pinyons
– 1/2 branca de canyella
– Pebre negre
– Dues fulles de llorer
– Aigua
Elaboració:
Començarem per desfer una mica de llard amb una mica d’oli d’oliva, que ens servirà per enrossir el pollastre. En aquesta ocasió he aprofitat l’oli de fer un altre rostit d’ànec. Salem i empebrem tot el pollastre, després de rentar-lo be de sang, el daurarem a poc a poc.
Mentre es daura el pollastre, anirem tallant la ceba a trossos grans i els alls sencers, amb pell i tallats per la meitat. Sofregirem la ceba amb l’all i un branca de canyella, que deixarà anar gran aroma. El llorer també l’hi posem. Ho heu de sofregir 3 o 4 minutets, fins que agafi una mica de color tot plegat.
A continuació, afegiu-hi tot el pollastre i barregeu-ho bé. Seguidament, hi posarem un got de brandi i al mateix temps un got de vi blanc també. Ho tapem i deixem que s’evapori l’alcohol durant uns 10-15 minuts a foc mitjà.
A continuació, hi tirarem aigua calenta fins gairebé cobrir tot el pollastre. Deixarem que es cogui a foc lent durant 60-70 minutets. Tot dependrà del tipus de pollastre, però pot arribar a estar una hora i mitja.
El millor, sempre, serà tastar què tal està la carn. Tapeu-lo i vigileu sovint, que no hi falti aigua. Afegiu-ne si cal. Quan faltin uns 20 minuts per acabar definitivament la cocció del pollastre, hi tirarem els pinyons i les prunes. Ho remenarem una mica, sense malmetre les prunes, i rectificarem de sal.