Ingredients per a 2 persones:
– 2 rodanxes de lluç de palangre
– 2 cues de rap
– Anelles de calamar o 2 calamars mitjans
– 2 gambes vermelles
– 2 escamarlans
– 4 musclos
– Cloïsses gallegues
– Caldo de peix casolà
– 2 dents d’all
– 1 ceba
– 1 tomàquet
– 1 raig de vi blanc
– 1 picada
– 1 ou bullit
Elaboració:
Primer de tot, i això és el més important, el gènere ha de ser de màxima qualitat i el caldo és imprescindible que ho fem nosaltres amb caps de gambes, musclos, caps i espines de peixos blancs. Ho posem tot a bullir uns 20 minuts i ho colem. Ho reservem.
Agafem els peixos ben nets, posem punt de sal i enfarinem.
Els fregim volta i volta, només per marcar-ho. Reservem.
Al mateix oli, sofregim les gambes i els escamarlans. Reservem.
Amb aquest oli, fregim 2 dents d’all, la ceba picada petita i el tomàquet ratllat.
Quan ja ho tenim tot daurat i lligat, afegim un raig de vi blanc i deixem evaporar l’alcohol.
Afegim una mica de caldo que teníem reservat i triturem. Afegim tot el peix reservat anteriorment i afegim més caldo fins a cobrir-ho.
Deixem que faci xup-xup durant aproximadament 15 minuts. A mitja cocció afegim els musclos i les cloïsses. En aquest moment afegim una picada de pa torrat, 1 all, julivert i 1 ametlla. Deixar 2 minuts més. Apagar el foc i col·locar les gambes i escamarlans.
Acompanyar de mig ou bullit i uns pèsols si us agraden.
Així és com ho fem a la Cuineta i surt rodó!
Que vagi de gust.
És una recepta de La Cuineta
Av. Pi i Margall, 63.
T | 931 29 95 74