El cap de setmana passat, 17 i 18 d’octubre, s’hauria d’haver celebrat a Caldes la XV Trobada de Catifaires de Catalunya, però la situació actual de la pandèmia del coronavirus que afecta a tot el territori i per seguir les recomanacions de la Generalitat, la Federació Catalana de Catifaires (FECC), per responsabilitat, va decidir ajornar la festa dels catifaires.
Tot i que l’organització havia pres totes les mesures possibles per poder confeccionar les catifes amb la màxima seguretat, el programa per aquesta trobada s’haurà d’esperar al fet que la situació sanitària ho permeti.
Aquest any la ubicació de les catifes s’havia previst a l’avinguda Pi i Margall, ja que està tallat al trànsit durant els caps de setmana, i que les amples voreres permeten la mobilitat dels vianants respectant la distància de seguretat. Per aquest any, la tradicional trobada de germanor on es gaudeix de l’art efímer comptava amb la participació de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, l’Associació Catifaires de Dalt de la Vila (Badalona), l’Associació de Catifaires de Santa Coloma de Gramenet, el Casal Cultural de Mollet, la Fundació Tallers de Santa Coloma, el Foment de Sitges, el Patronat del Corpus de Lleida i l’Associació Acció Cívica Calderina.
“15 ANYS D’INTERNACIONALITZACIÓ DE LES NOSTRES CATIFES DE CATALUNYA A LA UNESCO”
Tot i que els actes del programa de la XV Trobada de Catifaires s’han hagut d’ajornar, el que sí que s’ha pogut mantenir d’aquest programa és la inauguració de l’exposició “15 anys d’internacionalització de les nostres catifes de Catalunya a la UNESCO” que va tenir lloc el dissabte dia 17 d’octubre al Casino de Caldes. Aquesta exposició mostra la trajectòria de cada entitat associada a la FECC en els últims quinze anys i també es poden veure en diferents plafons la diversitat d’espais internacionals on la federació ha participat, han confeccionat catifes a Mèxic, Japó, Espanya, Estats Units, el Vaticà, Bèlgica, Itàlia o Malta.