El renaixement del tenis al CN Caldes
- 05/11/2019
- 0 comments
- Albert San Andrés
- Categoria: Esports
- 0
Valentín González-Galiño i Alicia Ortuño encapçalen a les pistes el nou projecte tenístic
IMATGES | Alexia i Valentín González-Galiño seran la referència dels jugadors de la secció de Tenis del CN Caldes. >CEDIDES CN CALDES
En els últims temps, el pàdel ha llastrat la pràctica del tenis fins al punt de multiplicar exponencialment el nombre de pistes i practicants. L’essència del tenis, però, segueix intacta i en l’àmbit esportiu professional segueix tenint més transcendència mundial. I és per això que des del CN Caldes han fet renéixer aquesta secció, amb el guiatge de dos entrenadors de prestigi –i a més calderins– com són l’ex-tenista Alicia Ortuño i Valentín González-Galiño.
Potser el primer que ens ve a la memòria quan parlem de tenis són les finals de Wimbledon entre John McEnroe i Björn Borg del 81 o el Nadal-Federer del 2008, probablement les dues finals més recordades de tots els temps, que van enfrontar els tenistes més top del moment. Intentar emular qualsevol d’aquestes bèsties és de nou possible al club nedador, que vol fer de l’escola de tenis una referència de la zona.
Amb els calderins Ortuño i González-Galiño al capdavant com a màxims responsables en la formació, dos coach que provenen del món del tenis professional i que aterren després de dirigir una escola de tenis a Alemanya, que compaginaran amb el projecte calderí. Els seus currículums són espectaculars: Ortuño, guanyadora de 30 títols ITF i un WTA, va destacar especialment en dobles, ja que va arribar fins al top 50 mundial, mentre que González-Galiño ha recorregut el món entrenant algunes de les millors promeses top 5 júnior mundials, a més d’haver estat a tots els Grand Slam com a entrenador d’Ortuño.
Fa poc més d’un mes que han arribat al club, “amb la intenció de situar Caldes en el mapa del tenis, per ser una de les referències tenístiques de la zona i fer pujar el nivell de l’escola” explica González-Galiño sobre l’ambiciós projecte i afegeix que “la idea és que qui vulgui entrenar pugui fer-ho a Caldes i no hagi de marxar fora”.
L’escola de tenis serà el principal repte de la dupla, on ja han arrencat amb una vintena de jugadors i jugadores des dels tres als divuit anys. Entre ells destaquen especialment dos, els fills dels entrenadors, Valentín Jr. i Alexia, dos fenòmens que ja destaquen internacionalment i que seran el mirall per als més petits.
El Valentín Jr. amb 10 anys ja és al cinquè lloc del rànquing espanyol, en primer grau d’aleví, ja que ha guanyat diversos torneigs catalans i espanyols i s’ha foguejat amb els números 1 de França entre d’altres. L’Alexia, amb 12 anys, ha estat guanyadora en dobles de l’European Tennis Association sub-12, grau 1, a Pozoblanco (Còrdova), on també va ser semifinalista individual, a banda de ser campiona d’Espanya a Villena (Alacant) per federacions. La jove tenista també va jugar el mundial de Bulgària seleccionada per Espanya.
En aquest esport, tenir algú com a referència en categories inferiors és un punt extra de motivació per seguir escalant en qualitat, ja que arribar a ser professional “és un accident a causa del talent i l’entrenament. Però en el tenis, qui ho persegueix, ho aconsegueix”.
L’esport de raqueta ha canviat molt des dels temps de McEnroe i Borg, i la tecnologia ha permès més estils de tenistes: “ha canviat molt gràcies a les noves raquetes, els més tècnics no han de ser tan potents i els físics només han d’estar ben col·locats. Ara els tenistes s’afinen més” explica l’entrenador, que remarca que “a jugar es pot començar des dels tres anys, tot i que depèn del practicant. Els nivells s’adapten a cada edat. Inicialment es filtren els aprenentatges”.
En CN Caldes ha aconseguit reunir a una vintena de tenistes en aquest nou reinici de l’activitat tenista –va cessar fa uns mesos– i el Valentín explica que existeix la intenció de crear diversos equips federats i consolidats des de categoria prebenjamí a amateurs, “involucrant a les famílies en aquest món” per tenir “una piràmide àmplia des de la base, ben ensenyada i competitiva”.
“Si un entrenador et tracta com un fill, això provocarà resultats. Tenir un equip al darrere és molt important” sentència González-Galiño, que amb el nou projecte promet noves sensacions al capdavant de l’escola de tenis del CN Caldes.
Autor
Addicte de l’esport i al món del motor. Llicenciat en periodisme per la UAB i màster esportiu per Blanquerna, col·laboro en diversos mitjans locals en ràdio i paper. Fotògraf accidental i amant de la velocitat. Enamorat de Caldes de Montbui.