• Portada
  • Actualitat
  • Cultura
  • Esports
  • Calderins
  • Opinió
  • Autors
  • Contacta

  • Portada
  • Actualitat
  • Cultura
  • Esports
  • Calderins
  • Opinió
  • Autors
  • Contacta
PortadaActualitatMirko Carturan renova la menció Bib Gourmand de la...
Mirko Carturan

Mirko Carturan renova la menció Bib Gourmand de la Guía Michelin

  • 07/03/2023
  • 0 comments
  • redacció
  • Categoria: Actualitat
  • 0
> Ivette Hijano

El restaurant calderí, situat a Pi i Margall, torna a rebre la distinció gastronòmica internacional, la qual guanya cada any des del 2012

IMATGE | Mirko Carturan, cuiner i fundador del restaurant, fotografiat l’any 2019. > J.SERRA

 

Per a moltes persones, parlar de la Guía Michelin és sinònim d’associar-la a les famoses Estrelles i, per tant, a la idea -equivocada, segons reconeix la Guía- que els restaurants seleccionats en aquesta són cars o inaccessibles per a moltes butxaques. Tanmateix, des de l’any 1977 que les pàgines de la publicació venen carregades del símbol Bib Gourmand; un reconeixement potser no tan mediàtic, però immensament apreciat pels usuaris, segons especifica la Guía Michelin, en la qual es reconeix aquells establiments gastronòmics d’arreu del món que ofereixen una cuina senzilla, de fàcil gaudir i d’excel·lent relació qualitat-preu.

A Caldes de Montbui, sense anar més lluny, existeix un restaurant -fundat l’any 2005- que des del 2012 ha renovat, any rere any, el seu reconeixement Bib Gourmand en la Guía Michelin. Es tracta del restaurant Mirko Carturan que enguany és un dels 281 restaurants amb la distinció gastronòmica dins de la zona d’Espanya i Portugal.

El seu fundador i cuiner, Mirko Carturan, assistirà a l’acte de lliurament del reconeixement el pròxim 27 de març, a Madrid. “Rebre aquest reconeixement, així com el de qualsevol altra Guia, és un plus de gasolina que ens permet seguir endavant i continuar donant el millor de nosaltres cada dia”, apunta Carturan. Tanmateix, el calderí reconeix que “el més important per mantenir viu un negoci és creure fermament en el que fas” i, en paral·lel, “que el client doni la seva aprovació, que li agradi la teva cuina i que torni a venir”. En definitiva, continua Carturan, “sempre agrada que et reconeguin la bona feina, però cal mantenir els peus ben a terra i no permetre que aquests reconeixements esdevinguin l’ingredient principal del què fas, sinó que esdevinguin un complement”.

Des de fa quasi 20 anys que els comensals de Mirko Carturan gaudeixen d’una cuina d’autor que aposta pels productes de la zona; una cuina “on entens el que estàs menjant, sense deixar de ser elaborada, i on els gustos i combinacions prenen gran importància” descriu el cuiner. Tot i els llargs anys de consolidació a Caldes, la subsistència de qualsevol restaurant no ha estat fàcil des de l’esclat de la pandèmia. “Els restaurants hem estat ‘demonitzats’, ja que cada vegada que es parlava d’un nou brot de contagi s’il·lustrava la notícia amb fotografies de bars o restaurants, i aquesta publicitat no ens ha ajudat massa” reconeix el calderí, qui afegeix que “hem estat un sector altament castigat i un dels menys ajudats”. No obstant això, Carturan aposta per una mirada llarga en la qual l’alegria i les ganes de viure siguin el motor essencial del dia a dia: “Tot plegat ha quedat com a un mal record que esperem no tornar a viure. Ara hem de pensar que seguim en funcionament, i la gent està responent molt bé des de la represa de l’activitat”.

Altres notícies

0 comments
Actualitat

Carla Millán torna a encapçalar la llista socialista a les municipals

ERC Caldes
0 comments
Actualitat

ERC celebra una jornada participativa oberta a la ciutadania

bus urbà
0 comments
Actualitat

Més places en les hores punta

Comparteix

Autor

redacció
redacció

Altres notícies

0 comments
Actualitat

Carla Millán torna a encapçalar la llista socialista a les municipals

ERC Caldes
0 comments
Actualitat

ERC celebra una jornada participativa oberta a la ciutadania

bus urbà
0 comments
Actualitat

Més places en les hores punta

policia local
0 comments
Actualitat

Caldes ret homenatge a la vocació de servei de la Policia i dels cossos de seguretat locals

Tags

  • Bib Gourmand
  • Cuina
  • guia Michelin
  • Mirko Carturan
  • reconeixement
  • restaurant

Do not miss

0 comments
Actualitat

Carla Millán torna a encapçalar la llista socialista a les municipals

Calderí

Publicació quinzenal independent
Caldes de Montbui

937 070 097 hola@calderi.cat
© · Avís Legal · Política de Cookies · ielou Comunicació SL
Got a hot tip? Send it to us!

    Your Name (required)

    Your Email (required)

    Video URL

    Attach Video

    Category
    SportNewsTechMusic

    Your Message

    Got a hot tip? Send it to us!

      Your Name (required)

      Your Email (required)

      Subject

      Your Message