Ukiyo Sushi Bar guanya el premi Via del Pintxo 2022
- 21/06/2022
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
> Ivette Hijano
El restaurant Can J s’emporta el premi Pintxo Popular i la cafeteria Gaudim obté el premi Turístic Caldes de Montbui
IMATGE | L’equip del restaurant local Ukiyo Sushi Bar, amb representants del consistori i de l’entitat Projecte Mexcla’t, en el lliurament de premis de dijous passat.> I. HIJANO
La tarda del dijous 16 de juny, dia mundial de la tapa, Caldes de Montbui va celebrar la resolució dels premis de la 5ª edició de la Via del Pintxo que, enguany, ha tingut lloc del 26 de maig al 3 de juny. La plaça de l’U d’Octubre va ser l’escenari escollit per acollir la celebració de la cloenda d’una de les edicions més esperades i participatives de l’emblemàtica festa de la gastronomia calderina.
L’acte va comptar amb una notable assistència de públic que, tot i l’onada de calor intensa, es mantenia a l’espera de conèixer els noms dels establiments gastronòmics guanyadors dels premis que atorga cada any la Via del Pintxo. En aquesta ocasió, la iniciativa comptava amb tres premis destacats d’entre els restaurants i bars participants. Seguint l’ordre de lliurament durant la cerimònia, el premi Turístic de Caldes, cedit per a la regidoria de Turisme de Caldes de Montbui, enguany ha estat atorgat a Cafeteria Gaudim, amb el seu ‘Dolce caprese’. Tot seguit, es va fer entrega del premi Pintxo Popular, el qual deriva de la votació obtinguda de la suma de les butlletes participants del públic, que va ser per al restaurant Can J i el seu pintxo ‘Sabor y texturas’ (establiment que, d’altra banda, va obtenir el premi Turístic en la darrera edició). I per últim, el gran premi Via del Pintxo 2022, determinat a partir de les puntuacions d’un jurat professional- va ser pel restaurant Ukiyo Suhi Bar i el seu ‘Bao’, qui novament repeteix com a guanyador de l’edició respecte a la Via del Pintxo del 2019.
A banda del lliurament de premis als restauradors, “l’entitat i l’Ajuntament de Caldes ens vam comprometre amb altres dos premis” explicava Carles Martín, de Projecte Mexcla’t, durant l’acte . El primer d’aquests fa referència al concurs d’Instagram, en el qual el jurat va decidir-se per tres guardons: el sopar per a dues persones al restaurant guanyador de l’edició, cedit a Toni Gutiérrez; un tast de vins per a dues persones, atorgat a Mery Puig, i el lot de productes locals cedit a Maite Castillo. En paral·lel, l’acte també va celebrar la resolució del sorteig de sopars per a dues persones, lots de productes Damm i un viatge a Donosti, la ciutat que ha inspirat la Via del Pintxo, d’entre el total de butlletes vàlides que han estat dipositades per al públic d’aquesta edició.
PROP DE 19.000 PINTXOS SERVITS
En el decurs de les dues setmanes de la Via del Pintxo, la 5a edició de la iniciativa que ja és tan calderina i consolidada en el territori ha servit fins a 18.870 pintxos d’entre els 13 establiments gastronòmics participants. La xifra absoluta avala la notable quota de participació per part de la població, local i visitant, que s’ha sumat a l’activitat d’enguany, després dels dos anys d’absència a causa de la pandèmia.
En la darrera edició de l’any 2019 van ser fins a 28 establiments gastronòmics participants que van servir un total de 29.000 pintxos en el decurs d’un període similar al d’enguany (del 28 de maig a l’1 de juny). Aleshores, l’organització va valorar molt positivament l’edició, quan van sumar-s’hi més establiments respecte a les edicions anteriors i van servir-se fins a 6.000 pintxos més.
Val a dir, però, que tot i quedar lluny la xifra absoluta de la 4a edició, en la proporció s’evidencia un increment de participació i sobreesforç dels locals restauradors que, en la primera edició després de la pandèmia, han servit un volum de tapes més elevat en cada cas particular.
IMATGE | Fotgrafia final de tot el grup de representants dels establiments gastronòmics participants i entitats organitzadores de l’edició del 2022.> I.HIJANO