

La resta de l’abastiment d’aigua a la vila de Caldes, que es concreta en un 90 % del consum total municipal, deriva de la xarxa d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) al qual l’Ajuntament en va fer la connexió pertinent anys enrere. En aquest altre cas, els embassaments del sistema d’aigües se situa, ara per ara, en un 40 % de la seva capacitat.
D’altra banda, i en termes de consum, durant aquest mes de març el municipi ha consumit una mitjana de 3.520 m3 d’aigua al dia; un nivell de consum que està per sota dels 4.436 m3 diaris que permet l’estat d’Alerta en el qual es troba Caldes de Montbui des del 24 de juny del 2024 (aleshores, el municipi va sortir de l’estat d’excepcionalitat per Sequera, després de l’estat d’emergència anterior).
D’acord, doncs, amb els consums d’aigua actuals i amb el bon estat de reserva dels embassaments que abasteixen Caldes de Montbui (ATLL i La Pedrera), “és factible que el municipi pugui mantenir-se en l’estat actual d’Alerta contemplat pel Decret de Sequera durant tot el 2025”, determinen fonts oficials de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.
Al marge, però, “de la bona notícia que es deriva de l’estat actual de les reserves d’aigua”, va apuntar l’alcalde, Isidre Pineda, un dia abans de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, el 22 de març, “és important incidir en el missatge que l’aigua és un bé escàs, és un bé molt preuat, de manera que cal continuar fent-ne un ús responsable”, va afegir. En aquest sentit, i atenent l’augment del consum d’aigua previst en els pròxims mesos d’estiu, l’Ajuntament demana que la població continuï aplicant mesures d’estalvi d’aigua i n’eviti el malbaratament per a allunyar un possible retorn a escenaris d’emergència (només ens situem a un 15 o 20% de ser-hi) i donar temps a la millora i a la modernització de les infraestructures existents (així com la construcció de noves), que permetin no dependre en tanta mesura dels rius Ter-Llobregat.