

El pròxim cap de setmana del dissabte 15 i el diumenge 16 de març, Caldes de Montbui tornarà a fer bullir l’olla més gran de Catalunya, a la plaça principal del Centre Històric. Així és com torna el Mercat de l’Olla, l’esdeveniment local que ret homenatge a la tradició culinària i termal de Caldes i que, en la seva 13a edició, arriba amb novetats destacades.
D’una banda, el mercat comptarà amb una vuitantena de parades d’alimentació, antiguitats i brocanteria, distribuïdes en els carrers principals del Centre Històric. A més, l’esdeveniment convida a una àmplia programació d’activitats i tallers adreçats a tota la família. Tot plegat, “amb l’objectiu de fer valdre la cuina termal, i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat”, apunten fonts oficials del consistori.
En aquest sentit, i com ja és habitual, la plaça de la Font del Lleó serà presidida per l’olla gegant amb capacitat per a 1.600 litres de caldo. En aquesta ocasió, s’hi courà l’icònic caldo termal calderí, amb el qual es preparen les més de 6.000 racions, cuites a foc lent de llenya, que es repartiran durant el cap de setmana.
UNA EDICIÓ AMB NOVETATS
Enguany, Catalunya ha rebut la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia, convertint-se en la primera regió europea en rebre aquest reconeixement; guardó que confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu, on la revolució gastronòmica va molt més enllà de la restauració, potenciant la producció alimentària local.
En aquest sentit, el Mercat de l’Olla s’ha adherit a la condecoració i presentarà una nova proposta culinària local, “l’Olla Calderina”, un cop consolidat el tradicional caldo termal i la carn d’olla com a productes singulars de la vila. A més, durant aquesta tretzena edició també es renovarà la imatge corporativa, estrenant un nou disseny de got i d’ampolla de caldo termal.