

En l’exercici de transparència envers la població i les persones i famílies usuàries, la Fundació Santa Susanna i la Fundació sociosanitària Santa Susanna van presentar la memòria de l’any 2023 en un acte obert al públic, el passat 3 de juliol.
En la presentació, que va tenir lloc al Punt de trobada, els patronats i les direccions d’ambdues institucions van fer balanç de l’exercici anterior; un any que ha estat àmpliament marcat per diversos fets destacats, els quals es valoren positivament. D’entre aquests fets, destaca la fi de les restriccions i la recuperació de l’activitat prepandèmica; la fusió per absorció mitjançant la qual la Fundació d’Acollida va quedar dissolta i la Fundació Santa Susanna va recuperar els serveis de residència i centre de dia, i l’inici de les obres del nou tanatori “que continuen avançant i que ja ha finalitzat la construcció del túnel subterrani per connectar els dos edificis” apunten fonts oficials de l’entitat.
En concret, la memòria 2023 recull les dades més significatives de les persones que s’han atès als diferents serveis a càrrec d’una plantilla de 297 persones treballadores. En aquesta també es recull l’impacte de les accions comunitàries que es porten a terme: l’atenció a les famílies i a la vulnerabilitat, les activitats socioculturals, les accions divulgatives i el voluntariat. Tot plegat, “vetllant per ser una entitat més saludable i sostenible i treballant en xarxa amb l’entorn” hi afegeixen des d’ambdues fundacions.
Isidre Pineda, president de Santa Susanna i alcalde de Caldes de Montbui, va cloure l’acte fent referència a la trajectòria centenària de l’entitat. Segons va dir, “el repte és reconèixer i mantenir l’essència del 1386 i compaginar aquest compromís social amb la professionalitat i la complexitat dels serveis. El futur – matisava Pineda – només pot ser positiu gràcies a totes les persones que hi contribueixen”.