Amb el lema “Trenquem tabús, obrim la ment” el ninot s’ha confeccionat a partir del dibuix de l’alumna Berta Ruiz “m’he inspirat en la situació que estan passant les persones que tenen un problema de salut mental, per això, cada part del cos del ninot té un simbolisme”, explica la Berta. El ninot, d’uns tres metres d’alçada, s’ha confeccionat amb cartó i paper sobre una base de fusta i representa una figura antropomorfa coronada per un cap en forma de gàbia, una al·legoria que simbolitza el patiment de les persones que pateixen trastorns de salut mental. Al pit del Ninot hi ha un forat que vol simbolitzar el buit existencial que poden sentir les persones amb problemes de salut mental, ja que encara existeixen molts tabús a l’hora de parlar-ne.
D’altra banda, també s’han confeccionat unes arrels que pugen per les cames i els braços de la figura, amb això, els alumnes han volgut representar el lligam d’aquestes persones a la malaltia, però també, la necessitat que tenen d’arrelar-se a la realitat totes les persones amb una malaltia mental.
Per realitzar la figura protagonista del Carnestoltes d’aquest any, com sempre, ha comptat amb la participació de tots els alumnes del Taller d’Art, des dels infants de quatre anys fins als adolescents.
Rauxa i diversió a la tradicional rua
El dissabte dia 18 de febrer se celebrarà la tradicional rua de Carnaval que recupera la normalitat després de la pandèmia. A les 17 de la tarda començarà la festa a la pista esportiva del Bugarai amb el lluïment dels participants i amb l’animació a càrrec de Tres pares de narices. Cap a les 18.30 h començarà la rua, on grups, comparses i participants recorreran els carrers de Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Av. Pi i Margall, Major, Bellit i finalitzarà a la plaça de la Font del Lleó. Un cop finalitzada la rua es procedirà a l’entrega de premis i el Ball de Diables de Caldes seran els encarregats de cremar el Ninot. Per tancar la festa hi haurà música i ball a càrrec de PDePetxines.