La difusió dels fons especialitzats de Dol i Pèrdues, o la lluita contra la bretxa tecnològica són alguns dels àmbits de treball de l’equipament municipal, recollits en el Pla d’Acció del 2022
El Pla d’acció 2022 de la Biblioteca de Caldes de Montbui fa un recull de les línies estratègiques, els objectius operatius i les accions que es duran a terme durant tot l’any. El principal objectiu és tornar a situat la Biblioteca de Caldes en el centre cultural de referència del municipi. I, a la vegada, posicionar aquest equipament com a referent cultural per a la ciutadania de Caldes de Montbui. A grans trets, la proposta del 2022 és una continuació del treball iniciat el 2021 perquè, com a conseqüència de la pandèmia, moltes de les actuacions no s’han pogut dur a terme o no s’han pogut assolir en la seva totalitat.
La Biblioteca de Caldes, en els últims anys, ha optat per especialitzar el seu fons bibliogràfic i documental en tres àmbits temàtics molt específics. D’una banda, la gestió i l’abordatge del Dol i les pèrdues. D’aquesta manera, s’aprofita el treball i la col·laboració que des de fa anys té la Biblioteca amb la Fundació Sociosanitària Santa Susanna. La segona àrea temàtica és la centrada en els continguts LGTBIQ+. Un fons elaborat amb la col·laboració de la regidoria d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+ i inaugurat el novembre del 2021. Finalment, el tercer àmbit d’especialització és el relacionat amb la Pau i Solidaritat, el més antic perquè es va crear fa més d’una dècada, l’any 2000.
El 2022 la Biblioteca de Caldes té previst dur a terme un seguit d’accions concretes per tal de treballar diversos àmbits concrets. Amb l’objectiu de fomentar la lectura i promocionar el fons bibliogràfics, es preveu la creació de noves guies de prescripció lectora per nadons adreçada als pares o bé, crear un nou club de lectura de còmic. En aquest àmbit, es crearà una “taula d’acompanyament” amb l’objectiu de promocionar el fons especialitzat de Dol i Pèrdues. D’altra banda, la Biblioteca formarà part del projecte “Biblioteques sense fronteres” per difondre el fons de Pau i Solidaritat. Per millorar les competències tecnològiques de la ciutadania i lluitar contra la bretxa digital, en especial, de les persones grans. Per això, des de la Biblioteca es potenciarà el programa d’assessorament tecnològic 15×30.
De cara al futur, la Biblioteca de Caldes vol ser un referent com a espai de relació i d’integració de la diversitat social del municipi i un reflex de la vida cultural del conjunt del municipi. En aquesta línia, de forma periòdica la Biblioteca difon les seves recomanacions a través del programa de Ràdio Caldes “Cultura amb B alta”.