Joan Anglí, del Termes Victòria: “Ara per ara, ens imaginem un estiu similar al del 2020”
- 01/06/2021
- 0 comments
- redacció
- Categoria: ActualitatSense categoria
- 0
> Ivette Hijano
El sector turístic local encara una nova temporada alta sense poder anticipar previsions d’ocupació, però amb la reincorporació dels balnearis que fins ara seguien tancats
Sant Joan és una data assenyalada en el calendari del sector turístic català, significant el tret de sortida a la temporada alta d’estiu, quan s’esperen les taxes d’ocupació turística més elevades de tot l’any. Al marge de la tendència habitual en el període vacacional de juny a setembre, “ara per ara, ens imaginem un estiu similar al de l’any passat” explica Joan Anglí, director general del Termes Victòria. Aquest fet es tradueix en “reserves d’estades una mica més curtes, amb molta menys antelació entre la reserva i la data d’entrada del client, i amb un perfil de client essencialment nacional” afegeix Anglí.
Tot i que l’hotel-balneari Termes Victòria va recuperar l’activitat pocs dies abans de les vacances de Setmana Santa –quan es van assolir bones quotes d’ocupació-, “després d’aquest període vam haver de tornar a tancar a causa de les restriccions de mobilitat” explica el seu director general, “i des de fa tres setmanes hem reobert de nou” afegeix. Les circumstàncies constantment canviants en les mesures sanitàries arran l’evolució del context epidemiològic ha dificultat molt notòriament l’activitat habitual de sector hoteler i, en particular, el del termalisme de la vila, que se n’ha vist fortament ressentit. Amb tot, els agents turístics locals no s’aventuren a preveure la pròxima temporada d’estiu: “Fer previsions és molt complicat, tot dependrà de la mobilitat que puguin tenir tant els clients nacionals com els internacionals, de manera que tocarà novament ser flexibles i adaptar-nos a les circumstàncies i condicionants” apunta Joan Anglí.
Al marge de la sensació d’incertesa imperant, que sembla cronificar-se a mesura que passa el temps, “a Caldes estem preparats per rebre el turisme” diu Carme Germà, regidora de Turisme de Caldes, i “ara que els comerços, bars i restaurants tornen a estar oberts, mirem al futur d’una altra manera i estem esperançats” hi afegeix.
A la reactivació del sector de la restauració i l’activitat comercial en els caps de setmana, se suma la reobertura dels balnearis de Caldes que a hores d’ara restaven a porta tancada per al gran públic: el Balneari Broquetas –que va reobrir diumenge passat, 30 de maig- i el Vila de Caldes, que preveu reobrir molt aviat. La posada en marxa dels dos establiments hotelers calderins, propietat de la família Campos, ve acompanyada de la també recent estrenada gestió a càrrec d’RV Hotels Turístics, divisió del Grup Rosa dels Vents, especialitzada en la gestió d’hotels i apartaments vacacionals.
Després de més d’un any sense el sector turístic i termal calderí a ple rendiment, la reactivació dels tres balnearis de la vila significa “una molt bona notícia per la destinació Caldes de Montbui, ja que considerem important aquest concepte de destinació turística, que va més enllà dels hotels i que inclou a restaurants, comerços i empreses d’activitats” assenyala Anglí.
Paral·lelament als agents termals d’àmbit privat del municipi calderí, l’oferta pública de banys termals resta, a hores d’ara, sense activitat per al públic. Els Banys Termals el Safareig, l’espai públic on gaudir d’un bany amb les propietats terapèutiques i relaxants de l’aigua mineromedicional que brolla a Caldes, segueix tancat de manera indefinida com a mesura de prevenció per evitar la propagació de la Covid-19.
IMATGE | L’interior d’Espai Cel, nou centre lúdic i termal del Termes Victòria, que ha estat en funcionament de manera interrumpuda a causa de les circumstàncies de pandèmia, des del març del 2020.> Q. PASCUAL
CÀMPING EL PASQUALET, L’ALTERNATIVA A L’AIRE LLIURE
A banda de l’oferta termal tan característica de la vila de Caldes de Montbui, el municipi també ofereix altres modalitats vacacionals com el càmping, opció que arran les circumstàncies actuals ha significat tot un descobriment per a bona part del turisme d’interior: “Després de tant temps de limitacions, ara ja es tenen moltes ganes de sortir i principalment a llocs segurs, de manera que hi ha un augment de reserves en espais a l’aire lliure” explica Fina Soley, gerent del Càmpig El Pasqualet. Persones que fins ara no optaven pel càmping, “últimament l’estan descobrint, ocupant allotjament de cap de setmana -com els bungalows o mòbil homes-, on només s’agrupa el grup bombolla sense necessitat d’interactuar amb altres persones, si no ho volen” afegeix Soley.
Així i tot, també en aquest cas es fa difícil preveure la temporada d’estiu, que fermament estarà protagonitzada pel turisme de proximitat, a l’espera de l’estabilitat en la seguretat sanitària per preveure què passarà amb el turisme estranger: “Rebem moltes consultes de preus, però les reserves encara estan a l’espera de saber més sobre la situació que tindrem els mesos de juliol i agost” segueix la gerent del Càmping El Pasqualet.
DE CALDES AL MÓN: ENS QUEDAREM A CATALUNYA?
El 9 de maig va finalitzar la vigència del tancament perimetral de Catalunya i, per tant, es va restablir la lliure circulació d’entrada i sortida en el territori català. Ara bé, ens atrevirem a viatjar més enllà de Catalunya, aquestes vacances d’estiu?
“La recent obertura de les restriccions ha permès que la gent pugui començar a pensar en l’estiu, i ja es comencen a fer pressupostos de planificacions de vacances pels mesos de juliol i agost” explica Maite Martí, de l’agència calderina Aquae Calidae.
Ara més que mai es realcen els serveis que ofereixen les agències de viatges, ja que “els clients demanen informació de les destinacions turístiques i nosaltres podem informar-los de la situació que es viu en aquest moment” segueix Martí.
No obstant això, tot apunta que “aquest estiu seguirem apostant per viatges dins de la península, amb un augment en les destinacions de les Illes Balears i les Canàries”. Pel que fa als viatges internacionals, “de moment es demanen proves PCR per entrar a molts països, però esperem que al juliol redueixin aquests requisits a partir de les vacunacions massives” acaba Maite Martí.