Arriben les primeres vacunes contra la Covid al municipi
- 11/01/2021
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
Divendres passat va començar el pla de vacunació a residents i personal de les fundacions Santa Susanna
IMATGE | Una persona usuària de Santa Susanna rep la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19, divendres passat. > CEDIDA
Les primeres vacunes contra la Covid-19 ja han arribat a Caldes de Montbui arran del pla de vacunació a les fundacions Santa Susanna, que va donar el tret de sortida divendres passat. D’una banda, la Fundació d’Acollida Santa Susanna ha pogut administrar la primera dosi al 92% de les persones usuàries de la residència i del centre de dia i al 60% dels seus professionals. D’altra banda, la Fundació Sociosanitària Santa Susanna ha vacunat el 76% dels seus professionals i, segons informa la institució, es preveu poder vacunar en els pròxims dies les persones usuàries del servei de llarga estada.
Ambdues fundacions formen part dels col·lectius de la primera etapa de vacunació establerta pel Departament de Salut de la Generalitat, que ha prioritzat la vacunació a les residències de gent gran, tant usuaris com professionals, i el personal sociosanitari.
Les direccions de Santa Susanna han rebut la campanya de vacunació amb les mans esteses. Annabel Mateos, directora de la Fundació d’Acollida Santa Susanna ha declarat que es tracta d’una “molt bona notícia”, tot afegint que “sembla mentida que tota la nostra esperança càpiga dins una cosa tan petita”. Pel que fa al nombre de vacunacions, Mateos explicava que “s’han pogut vacunar tots els residents, excepte els que estava contraindicat per qüestions de salut”. Amb relació als professionals que hi treballen, apuntava que “hi ha gent que els hi costa ser dels primers, però continuarem fent campanya perquè puguem ser el màxim nombre de persones vacunades”.
Anna Ayguasanosa, directora de la Fundació Sociosanitària Santa Susanna, explicava també, el mateix divendres d’inici de la campanya, que “la Fundació Sociosanitària dona suport al Sistema Català de la Salut i atén persones molt vulnerables”. En aquest sentit, “la vacunació dels professionals permet seguir donant atenció i minimitzar els possibles contagis”, seguia explicant.
LES PRIMERES DOSIS DELS HOSPITALS DE REFERÈNCIA
Tant a l’Hospital de Granollers com a la Fundació Sanitària Mollet, ambdues entitats hospitalàries del Vallès Oriental i de referència al municipi de Caldes de Montbui, també han iniciat la campanya de vacunació contra la Covid, i ja estan subministrant les primeres dosis des del dijous, 7 de gener.
Tal com estableix el departament de Salut, en ambdós hospitals s’està prioritzant en primera instància a professionals de primera línia tals com urgències, semi crítics o la unitat Covid d’Hospitalització.
A Granollers, els primers professionals a vacunar-se han estat el Dr. Pau Garro, Cap de Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital de Granollers i la infermera Andrea Coso, del Servei d’Urgències del mateix centre sanitari. A l’Hospital de Mollet, la primera persona vacunada ha estat el Dr. Gustau Oller, cap del Servei de Vigilància per la Salut, qui explicava que “’avui dia, la vacuna és la nostra millor eina per combatre la Covid-19. Animo a tothom a vacunar-se per no emmalaltir, però també per no ser transmissor de la malaltia”.
LA PLANIFICACIÓ DE LA CAMPANYA A CATALUNYA
Segons ha informat el departament de Salut, les primeres vacunes contra la Covid s’estan destinant als col·lectius més vulnerables: a les 104.000 persones que viuen i treballen a les 1.408 residències catalanes. Posteriorment i també en la primera etapa es vacuna als professionals sanitaris i sociosanitaris i a les persones amb una dependència que necessiten grans mesures de suport. Durant aquests dies, una unitat formada per dos professionals es desplacen a les residències d’arreu del territori català per administrar la primera dosi de la vacuna.
Es preveu que la primera etapa de campanya de vacunació acabi per Setmana Santa i que s’hagin pogut administrar 900.000 dosis de vacuna a un total de 450.000 persones.