Tot a punt per a la 12a gran bullida d’olla
- 03/03/2020
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
Caldes acollirà la nova edició del Mercat de l’Olla i la Caldera els dies 14 i 15 de març
IMATGE | Preparació de les llegums durant la celebració del MErcat de l’Olla i la Caldera de 2019. > Q. PASCAL
El cap de setmana del dissabte 14 i diumenge 15 de març Caldes de Montbui celebrarà la 12a edició del Mercat de l’Olla i la Caldera, la cita ineludible amb la gastronomia de proximitat i l’aigua termal que cada any acull milers de visitants d’arreu del país i de l’estranger.
El Mercat –que va nèixer fa 11 anys sota el lema “Fem bullir l’olla”– és un homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors catalans. El centre històric de la vila termal s’omplirà de nou d’un centenar de parades amb productes gastronòmics i artesans, i oferirà infinitat de tallers i activitats, adreçades a tota la família, perquè grans i petits gaudeixin d’una experiència gastronòmica inigualable.
A tot això, no hi faltarà la singularitat calderina que cada any concentra llargues cues a l’epicentre del casc antic: l’olla més gran de Catalunya, amb 1.500 litres de capacitat, on es cuinaran llenties i cigrons amb aigua termal i al foc de llenya. La cocció s’acompanyarà amb xoriço calderí.
D’altra banda, a més d’assaborir el plat estrella del Mercat, els visitants també podran gaudir d’altres plats cuinats a través de les activitats anomenades “tastaolletes”, que també tindràn lloc a la plaça de la Font del Lléo. Com aquesta, es disposaran molts d’altres tallers, dirigits al públic infantil i en horari de matí i tarda, a la plaça de Can Rius. Els dos espectacles infantils, aptes per a tota la família, se celebraran dalt de l’escenari de la plaça de l’U d’Octubre.
No obstant això, els adults tampoc perdran passada amb l’“AsSALT al mercat”, la tercera edició de “L’anada d’olla del 2020”, que enguany constarà d’un ràpel guiat des de la finestra més alta de l’Ajuntament, situat a la plaça de la Font del Lleó.
D’altra banda, coincidint amb el Mercat i en sintonia amb l’homentage al fet termal, arrencarà la campanya gastronòmica “Se’ns en va l’olla!”, en què restauradors calderins ofereriran un plat estrella singular dins de la seva carta del 14 al 22 de març.
Finalment, i també en el context del gran esdeveniment gastronòmic calderí, el Museu Thermalia inaugurarà una exposició de referència dedicada al termalisme. Aquesta instal·lació és un recorregut interactiu, suggeridor i modern per explicar històries centenàries sobre els lligams de la vila amb el fet termal, sobre les propietats de l’aigua medicinal i la singularitat calderina.