En amanida, salsa, bescuit, pastís, risotto, croqueta, crema, pizza, patates braves o gelat… La cirera calderina torna a ser la gran protagonista d’unes Jornades Gastronòmiques en què els restauradors de Caldes despleguen tot el seu talent culinari per reinventar aquest gran clàssic, producte local –i famós– de Caldes de Montbui.
Aquest dijous, 6 de juny, comença la XVI edició de les Jornades Gastronòmiques de les Cireres a la vila termal, amb gairebé una vintena d’establiments locals que oferiran, fins al 6 de juliol, àpats i altres productes com licors i dolços, inspirats en la cirera primerenca, producte típic de l’horta calderina.
Al marge d’aquesta oferta gastronòmica tan especial que podrem degustar als restaurants locals participants, l’edició d’enguany presenta grans novetats que amplien la presència de la cirera a Caldes al llarg d’aquest pròxim mes. Aquest any “us convidem a sortir al carrer per gaudir, a la fresca, de sopars concert, on podrem degustar els diferents menús de les cireres que ens proposen 10 restaurants en concret”, explicava Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni i de Turisme i Termalisme de Caldes. Es tracta de 10 sopars en particular que seran amenitzats amb música en directe a càrrec de grups de la zona i estils molt variats.
D’altra banda, en aquesta edició s’han incorporat noves activitats, com aprendre a fer còctels, licors i tastets de cireres o una sessió de ioga assaborint les delícies de les cireres.
Un any més, Caldes treu pit amb aquest producte local –i exquisit– que fins i tot va captivar la reina Maria Cristina, o que va aparèixer al paper moneda de l’època de la República. La combinació de la terra de sauló i el microclima calderí és el millor còctel per potenciar la qualitat i el sabor d’aquest fruit del qual tantes bones produccions ha emès Caldes de Montbui al llarg dels anys.
Tota la programació referent a les jornades de les cieres està disponible a www.visiteucaldes.cat.