A punt de pintxos
- 21/05/2019
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
Del 23 de maig a l’1 de juny, Caldes celebrarà la 4a Via del Pintxo, l’edició que comptarà amb més establiments participants
IMATGE | Fotografia de família amb el regidor de Cultura i Thermalisme, Isidre Pineda, representants de l’Associació Projecte Mexcla’t i membres dels establiments participants en aquesta 4a edició.> AJ. CALDES
Pintxo: originàriament del País Basc, tradicionalment ha consistit en una llesca de pa acompanyada de diversos ingredients culinaris, o en una petita porció de menjar, degustada amb vi o cervesa, i subjectada amb un escuradents.
És evident que el concepte tradicional del pintxo ha patit una extraordinària evolució culinària, i del 23 de maig a l’1 de juny, els calderins i calderines i els visitants en podran donar fe, un any més. Aquest dijous comença la 4a Via del Pintxo de Caldes de Montbui, una nova edició de ruta i concurs de tapes a la vila termal caracteritzada, enguany, per ser la més representativa del territori gastronòmic calderí amb la participació de 28 establiments.
Els restauradors locals han ideat la proposta culinària més personal per delectar els paladars més exigents i competir en el decurs de l’edició per obtenir el Premi Via del Pintxo, atorgat pel jurat; el Premi Pintxo Popular, que atorga el públic, i el Premi Turístic, en què es valorarà l’ús de productes típics, de proximitat i relacionats amb el turisme de la població.
Com en les edicions anteriors, els establiments gastronòmics participants oferiran el pintxo més la beguda (canya, quinto o similar) per 2,50 euros, i els degustadors podran valorar-ne l’originalitat, sabor i presentació.
A diferència, però, d’altres anys, aquesta Via del Pintxo serà l’edició més concorreguda pel que fa a la participació gastronòmica, amb 28 establiments diferents on degustar la tapa. Els tastadors i tastadores trobaran una oferta nova i diversificada i un radi d’abast de zones del municipi força més ampli que en edicions anteriors.
En aquest sentit, i per tal de promoure la visita i trànsit en cada una de les cinc zones delimitades, l’organització de la Via, a càrrec de l’Associació Projecte Mexcla’t i l’Ajuntament de Caldes de Montbui, proposa al públic aconseguir timbrar en la seva targeta de consumició, com a mínim, un establiment de cada zona per aconseguir un record de regal i entrar en el concurs d’un cap de setmana a Donostia.
Tota la informació, llista d’establiments gastronòmics participants i tapes que es podran degustar en aquesta 4a edició al web de la viadelpintxo