

Els propers dissabte 16 i diumenge 17 de març, la vila termal acollirà una nova edició del Mercat de l’Olla i la Caldera, el referent gastronòmic a Catalunya que des de fa 10 anys pretén singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat, i els productes típics calderins, cuinats amb aigua termal.
En aquesta 11a edició, el mercat estarà compost d’un centenar de parades que oferiran productes de tot tipus entorn el sector de l’alimentació i l’artesania, situades al centre històric. El recorregut serà amenitzat amb les diverses activitats i espectacles infantils i tallers familiars, així com pel concert del diumenge a càrrec del grup Flaustaff: Reinterpretant Vivaldi.
El tast termal es podrà arrodonir amb els plats estrelles que oferiran els restaurants locals i que afegiran a les seves cartes del 16 al 24 de març, en motiu del mercat.
No obstant això, els visitants no podran resistir la temptació de la principal singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinaran llenties i cigrons amb aigua termal i llenya, acompanyat de botifarra calderina.
Els adults més atrevits també podran gaudir d’una activitat de grans alçades, “L’anada d’olla de la Fira”, que sobrevolarà la riera amb una de les tirolines més llargues de Catalunya, de 150 metres.
Finalment, el Museu Thermalia se sumarà a la festivitat i posarà el seu granet de sorra amb la inauguració de l’exposició “L’aigua que cura”, dedicada a l’antic hospital calderí.