Des del dijous 4 d’octubre, Caldes de Montbui ja forma part de l’European Historic Thermal Towns Association (EHTTA), associació sense ànim de lucre que aplega unes 40 ciutats termals de 14 països europeus diferents.
Aquell mateix dijous se celebrava l’assemblea general de l’associació a Ourense (Galicia), i en seu decurs es ratificava l’informe favorable emès pel Comitè Executiu a partir de la sol·licitud presentada per Caldes. La candidatura del municipi va ser defensada in situ per la regidora de la vila Núria Carné –que hi assistia en nom de l’alcalde, Jordi Solé–, i en acabat, rebia la placa d’adhesió a l’EHTTA en mans del president de l’associació, Giuseppe Bellandi.
Caldes de Montbui va presentar-ne formalment la sol·licitud d’adhesió el 30 de juliol passat, tenint en compte que es complien els requisits que es requereixen per ser membre del col·lectiu europeu: Ser una vila termal amb tradició històrica; explotar les aigües minero medicinals i desenvolupar activitats relacionades amb tractaments termals; potenciar la conservació del patrimoni arquitectònic; disposar d’un patrimoni històric termal datat com a mínim del segle XIX, i pagar una quota anual de 3.000€, entre altres relacionats amb l’oferta turística i cultural.
En el moment de les presentacions de les candidatures, Carné va exposar “el que tenim al municipi i pel que volíem formar part de l’associació: les termes romanes de Caldes són de les millors conservades de la península Ibèrica i unes de les millors d’Europa, amb una aigua minero medicinal d’excel·lent qualitat, amb patrimoni històric i, tot plegat, combinat amb una gran oferta gastronòmica i cultural”, explicava Carné. Formar part de l’associació significa una important empenta “per fer més visible el municipi com a vila termal a Europa”, ja que des del col·lectiu es promouen grans projectes, activitats i fires internacionals entorn al termalisme.