El 3 d’agost passat, el regidor d’Espais Públics i Sostenibilitat, Jaume Mauri, publicava imatges de la primera activació del dispositiu per a la recollida de mostra genètica a un excrement caní ubicat a la via pública: “Actuem en pro del civisme i la salut pública”, exposava el regidor de Caldes.
Al mes de febrer, el consistori va aprovar una modificació de l’ordenança municipal de control i tinença d’animals que estableix la obligatorietat dels propietaris de gossos a facilitar les dades genètiques dels seus animals i inscriure’ls en el cens genètic caní.
Aquesta nova actuació permet la identificació de l’animal en cas de pèrdua o robatori, però també la d’actituds incíviques del propietari, com ara no recollir les deposicions, la qual pot arribar a sancions fins als 2.000€. Per tal de facilitar la tasca, l’Ajuntament va activar una campanya gratuïta de recollida d’aquestes dades fins al 31 d’agost a través de quatre centres veterinaris: Cal Veterinari, Clínica Veterinària Natura, Clínics Caldes i Grup Veterinària. Aquesta campanya ha estat prorrogada fins al 30 de novembre, tres mesos més, per tal que els propietaris es dirigeixin a aquests centres i, gratuïtament, inscriguin als seus gossos al cens caní, d’obligat compliment.