A finals del 2016, l’Ajuntament va iniciar un procés d’adjudicació del subministrament elèctric a través de subhasta, “estalviant-nos els intermediaris”, afegia Jaume Mauri, regidor de Serveis Públics i Sostenibilitat, que ha permès al consistori un estalvi del 9,3% en la factura d’electricitat al llarg dels anys 2017 i 2018. Aquest nou sistema de compra al mercat energètic es compon de lots i tarifes amb preu fix que han permès, a més, esquivar la pujada del cost de la llum, que el 2017 va ser del 31%.
A aquestes accions, cal sumar-hi el seguit d’operacions d’estalvi energètic promogudes per l’Ajuntament que s’han dut a terme en els últims anys, de les quals la més important ha estat la substitució de lluminàries per tecnologia LED en enllumenat públic i en els equipaments municipals de més consum. Com a contrapartida, darrerament “hem tingut nous punts de subministrament” i, per tant, més demanda energètica, però, tot i això, “hem estalviat al voltant d’un 40% del que és la factura d’energia elèctrica i una mitjana de 200.000 € l’any”, apuntava Mauri. “Amb la retrospectiva d’aquesta experiència energètica, podem dir que ens ha sortit molt bé: ens hem estalviat molts diners i també hem estalviat energia”, seguia el regidor.
Un cop comprovada l’eficàcia del nou sistema de contractació de l’energia, l’Ajuntament té previst organitzar una nova subhasta per als actuals 152 punts de subministrament que gestiona el consistori de cara a finals d’aquest any, i on s’estima un nou estalvi del 9,11% respecte als preus de l’adjudicació del 2016.