Cloenda del 1r curs de l’UPCM
- 11/06/2018
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
El passat 10 de juny es va celebrar la cloenda del primer curs organitzat per l’UPCM amb un sopar col·lectiu, entrega de diplomes i conferencia a càrrec de Rolando d’Alessandro
IMATGE | Els alumnes d’aquest primer curs de l’UPCM, amb professorts i membres del Grup Impulsor, mostrant els seus corresponents diplomes.> CEDIDA
El diumenge 10 de juny, la Universitat Popular de Caldes de Montbui (UPCM) tancava el seu primer curs amb una setantena d’alumnes i deu assignatures impartides. L’acte de cloenda començava als volts de les 19h des d’El Centre, ateneu impulsor de la iniciativa, amb un sopar col·lectiu, lliurament simbòlic de diplomes i la conferència a càrrec de Rolando d’Alessandro, a més de servir per avançar algunes de les novetats del proper curs, que s’iniciarà a la tardor.
Norbert Froufé, membre del Grup Impulsor de l’UPCM, fa una valoració global del projecte, considerant que “s’ha engegat de manera digna i satisfactòria”. Amb una setantena d’alumnes, la majoria d’ells residents a Caldes de Montbui, i deu assignatures impartides al llarg del curs, “ens fa veure l’extraordinària potencialitat d’un espai que permet vincular coneixement, emancipació i fraternitat”, seguia Froufé. A hores d’ara, acabat el curs, resta pendent “analitzar els punts forts i aspectes a millorar de cara al curs vinent, en el qual ja programarem dos quadrimestres”. Els objectius inicials “estan assolits”; la majoria del claustre docent, tret d’una professora, seguirà compromès amb el projecte, i ara “tenim intenció de consolidar la organització interna del grup a partir de les responsabilitats existents i d’obrir més espai a la participació de l’alumnat”.
A partir de les experiències viscudes en aquest primer curs, “tenim un debat sobre la taula respecte al nombre mínim d’alumnes necessaris per validar els cursos” i s’ha plantejat “reduir la durada dels cursos de quinze a dotze sessions, així com obrir un nou format de seminari amb una durada de quatre hores”. Altres novetats de cara al curs que s’estrenarà a la tardor són la distribució de la proposta docent en dos quadrimestres i l’oferta, dins d’aquests, de diverses matèries com Història (de la dona, medieval, contemporània,…), Filosofia, Literatura Llatinoamericana, Introducció a l’Economia social, Recerca Científica, Introducció a la Cooperació Internacional,…; així com seminaris d’ètica, criminologia o cinema.
L’acte de cloenda va comptar amb la conferència a càrrec de Rolando d’Alessandro, un activista social d’origen toscà i barceloní que “combina el seu activisme social amb una densitat d’elements de reflexió que posen a prova les nostres creences”, explicava Froufé. En aquest sentit, i per al Grup Impulsor, “és primordial vincular el coneixement i la reflexió amb una perspectiva d’emancipació personal i social”, idees que segueixen promovent els ateneus des de fa més de 150 anys.