La cirera, una bona excusa per visitar Caldes
- 07/06/2018
- 0 comments
- Jordi Rius
- Categoria: Actualitat
- 0
Des d’aquest divendres i fins al 8 de juliol, se celebren les XV Jornades Gastronòmiques de les Cireres amb concerts als restaurants i degustacions inspirades en la cirera primerenca
IMATGE | Les cireres seran les grans protagonistes en el mòn gastronòmic local fins al 8 de juliol.> AJ. CALDES
La cirera primerenca, producte típic de l’horta calderina, és la inspiració d’activitats que fusionen gastronomia i actuacions musicals en directe durant tot el juny i part de juliol. Restaurants, fleques, pastisseries, gelateries i enoteques- 18 establiments en total- s’afegeixen a la celebració amb degustacions de plats, dolços i licors inspirats en la cirera.
Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni, ha explicat que les jornades pretenen “posar en valor un producte típic molt atractiu de l’horta calderina i ho fem amb la intenció que els nostres restauradors i col·laboradors hi participin a través de diferents propostes gastronòmiques i culinàries”. Araceli Arneu, de La Domus Restaurant, ha convidat tothom a venir a tastar els plats “perquè la cirera de Caldes és molt agraïda, encara que sigui un producte molt laboriós”.
A més, del 8 de juny al 8 de juliol, els diferents restaurants ofereixen sopars concert amenitzats amb grups de música de la zona. Es tocaran estils de música per a tots els gustos: jazz, blues, gospel, rithm&soul, flamenco chill, pop-folk acústic, pop-rock, country, música eclèctica, clàssica i cançons d’ara i sempre.
LES CIRERES I POMPEU FABRA
Cada any, l’Oficina de Català de Caldes del CNL se suma a la celebració de les Jornades Gastronòmiques de les Cireres amb homenatges amb propostes de caire lingüístic. Aquest any, el programa de les Jornades inclou una referència a Pompeu Fabra i se suma a la commemoració dels 150 anys del naixement de l’autor de la Gramàtica catalana. Aneu al programa i trobeu la solució del joc lingüístic proposat per l’Oficina de Català.
IMATGE | El regidor de Turisme i Patrimoni, Isidre Pineda, acompanyat de representants dels participants a les Jornades Gastronòmiques de les Cireres d’enguany.> AJ. CALDES
PLATS GASTRONÒMICS AMB CIRERES ALS RESTAURANTS DE CALDES DE MONTBUI
BALNEARI BROQUETAS
Amanida gurmet amb formatge cruixent de cabra i vinagreta de cireres
Turnedó de vedella amb salsa de cireres
Rotlle de xocolata amb gelat i cireres
CANFANGA
Gaspatxo de cireres i síndria amb menta
Melós de porc ibèric amb porto i Parmentier de cirera
Cremós de mascarpone amb cireres fresques
EL CAFÈ DEL CENTRE COOPERATIU
Croqueta de tres formatges amb crema de cireres
Carpaccio de llagostins amb salsa rosa de cireres, dauets de tomàquet marinat, cirera fresca i brots tendres
Dauets de cuixa de pollastre cuinada a baixa temperatura, amb cireres, bastonets de patates cruixents, cremós de cirera i reducció de la pròpia salsa.
Dauets de brownie de cireres amb coulis de cirera i rom i gelat de xocolata blanca
EL PA TORRAT
Pizza de cireres: tomàquet, mozzarella, reducció de vi de porto amb cireres, formatge de cabra, codony i nous
EL REMEI
Amanida de fruita amb vinagreta de cireres
Filet de porc amb cireres fumades
Sopa de cireres amb gelat
FESTUK CAFÈ
Gaspatxo de cirera
Amanida de canonges, alvocat, cireres i nous amb vinagreta de farigola
Mandonguilles d’arròs amb samfaina i cireres
Pollastre macerat amb taronja i vi rosat amb salsa de cireres
Coca de vidre amb melmelada de cireres
FIKA BRUNCH
Cebiche de xiitake amb mango i cireres
Stracciatella de burrata amb gaspatxo suau de cireres
Pannacotta de cireres vegana
Clafoutis de cireres
LA DOMUS
Salmorejo de cireres
Llom rostit amb salsa de cireres i aroma de romaní
Pa de pessic amb crema de cireres i cobertura de xocolata
MEDITERRÀNIA
Amanida de mató amb cireres i cruixent de carquinyoli
Pizza de canonges, sèsam i cireres amb formatge de cabra
Crep de confitura de cireres, nata i flamejada amb rom
NA MADRONA
Carpaccio de carbassó i mozzarella fumada amb speck i gelatina de cireres
Secret ibèric amb chutney de cireres i timbal de patata gratinada
Strudel de poma, pistatxo i cireres
ROBERT DE NOLA
Granissat de vermut i cireres
Daus de bacallà a l’oli de menta amb crema freda de cireres
Guisat de porc a l’antiga amb cireres
Galeta amb crema d’avellanes i cireres
ROSSET
Crema freda d’all i ametlla amb cireres
Braó de xai amb puré de cireres
Mató de Caldes amb melmelada de cirera
POSTRES I LICORS DE CALDES DE MONTBUI
Fleques i pastisseries
L’ESPIGA D’OR
Magdalenes de cirera amb farina ecològica, llet d’avena i sucre morè
Pa amb cirera (divendres i dissabtes)
MUNTADA
Plum-cake de xocolata Taïnori 70 % de la República Dominicana amb cireres
SANT ANTONI
Sacher amb melmelada de cirera
CAFFÈ ISEO GELATERIA
Gelat artesà de cirera
Celler
LA VALLESANA
Licor de cireres de Caldes
SOPARS CONCERT D’ESTIU ALS RESTAURANTS DE CALDES DE MONTBUI
(Cal reservar taula al restaurant)
Dissabte 9 de juny – 21.30 h
Festuk Cafè
Mambes, dues dones, mares, que canten les injustícies del dia a dia, amb dansa, humor i llengua de signes
Dijous 14 de juny – 21.30 h
Robert de Nola
Dos Grups: Combo del Conservatori de Música de Manresa, jazz i blues,
i GospelJoy
Tast de vins, (a partir de les 19.30 h)
Dissabte 16 de juny – 21.30 h
El Remei
Duo The Blosers, pinzellades de blues, rock i country
Dissabte 23 de juny – 21.30 h
Balneari Broquetas
Trio Bosch – Carreras – González, música clàssica
Divendres 29 de juny – 21.00 h
Canfanga
Formula Quinto, rithm&soul, flamenco chill
Dissabte. 30 de juny – 21.30 h
Fika Brunch
Música d’ambient
Divendres 6 de juliol – 21.30 h
Na Madrona
Esmuc Jazz Group, música italiana
Dissabte 7 de juliol – 21.30 h
La Domus
Sultans Of Funk, pop-rock
Altres notícies
Autor
Ha treballat a mitjans comarcals, com ara El Punt, i també a Barcelona. Ara fa una aposta per descobrir els racons amagats de Caldes.