

Com ja és tradició, el tercer cap de setmana del mes de maig Caldes de Montbui esdevé l’epicentre titellaire de Catalunya amb el Festival de Titelles Romà Martí. Aquest any, el festival tindrà lloc els dies 19 i 20 de maig i l’escenari principal s’ubicarà a la plaça Onze de Setembre, tot i que hi haurà altres emplaçaments com ara la plaça de Can Rius, la biblioteca o la Residència Santa Susanna. El festival, que va néixer com a homenatge a l’artista Romà Martí i amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada i d’intercanvi dels titellaires de Catalunya, ha anat evolucionant durant aquestes vint-i-una edicions, i s’ha transformat en un festival de referència per al món de l’espectacle familiar gràcies a una programació excel·lent, escollint companyies de reconegut prestigi per tal de mantenir l’esperit i l’ànima originals del festival.
En l’edició d’enguany hi ha programada una àmplia mostra d’espectacles, la majoria dels quals gratuïts, adreçats al públic infantil. D’aquesta manera, el festival començarà amb un taller de titelles que tindrà lloc al llarg del matí del dissabte 19 de maig a la plaça Onze de Setembre.
Hi participaran dotze companyies catalanes amb espectacles d’alta qualitat i que representen diferents varietats de tècniques i formats de manipulació de titelles, des de les tradicionals de guant fins a propostes més innovadores i avantguardistes. Durant dos dies podrem veure històries fantàstiques i musicals: el Nil i la seva casa de xocolata (La Pantomima), la sireneta Ona amb la veu més meravellosa de tot l’oceà (Festuc Teatre), en Matito i les seves aventures quan intenta no fer res (Cia. Matito), les marionetes que representen els seus números somiats (Pàmpol Teatre), les aventures de tres figures de la mitologia catalana (Cia. Eudald Ferré), una república de contes acolorida de personatges (Jordi Font), la història d’una petita lletera a ritme de blues (Cia. Retox), l’amistat entre una nena i un núvol (Cia. Ortiga), els valors de l’amistat amb el gat Adrià i els seus amics (Binixiflat), el viatge d’una formiga i una cigala per les estacions de l’any (Xip Xap), un Pinotxo que supera els entrebancs i la mentida (Can Ninot. Companyia Tian Cusidó), i un espectacle innovador de titelles hologràfics, amb la història d’Hakan i el seu viatge per recuperar la llum (Holoqué).