Construint el gran ‘mapa d’activitats’
- 20/03/2018
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
Aquest dijous se celebra una trobada a Les Cases dels Mestres on es convida les entitats i la comunitat educativa a reflexionar sobre la definició de l’Educaentorn calderí
IMATGE | Al centre, la regidora d’Educació, Roser Guiteras, en la presentació del projecte el passat 1 de març. > AJ. CALDES
En el marc del Projecte Educatiu de Caldes (PEC) i amb l’objectiu de fer de Caldes un poble més educador, el municipi s’ha adherit a l’Educaentorn (http://educaentorn.diba.cat/), plataforma virtual que ofereix la Diputació de Barcelona. Cada municipi hi podrà adreçar totes les activitats educatives que es fan o es poden fer a la localitat, dins i fora de les escoles, de manera que qualsevol usuari hi pugui accedir i cercar les activitats de manera fàcil i ordenada.
De fet, aquesta és una feina que es treballa a Caldes de Montbui des de fa temps. “El 2006 es va crear una comissió d’activitats per poder endreçar totes les activitats que es fan als centres educatius, tal com es fa a les escoles. I el 2011 es va crear la Guia d’Activitats, on apareixen totes les activitats que no es fan o poden fer les escoles”, explicava Roser Guiteras, regidora d’Educació i Formació Continuada, en la presentació del projecte dijous passat, 1 de març. Gràcies a l’Educaentorn, ara quedaran recollides totes les activitats educatives, tant les pròp ies dels centres educatius com les que es poden realitzar fora de les aules o al marge de les hores lectives. Serà el recull de “l’educació de tot el dia i al llarg de tota la vida”, afegia Guiteras.
De moment, el consistori s’ha reunit amb els tècnics de l’Ajuntament per tal de començar a treballar en la iniciativa i perfilar l’esbós de la definició en el concepte d’activitats educatives. En el marc d’aquest procés de reflexió, es convida les entitats i tota la comunitat educativa de Caldes a la trobada del proper 22 de març, a les 18.30 h, a Les Cases dels Mestres, i així “entre tots, establir què són i quines podem considerar activitats d’aquesta tipologia”, segons la regidora. Es preveu acabar aquest primer procés al mes de juny i, d’aquesta manera, activar la plataforma virtual cap al mes de setembre, perquè pugui ser accessible a tota la ciutadania de Caldes de Montbui.
L’Educaentorn recollirà les accions, recursos i serveis educatius que tenen lloc al municipi, liderats des de l’àmbit públic o privat, i que intervenen en l’educació de les persones durant tota la seva trajectòria i des de tots els espais vitals. D’aquesta manera, qualsevol usuari podrà tenir-hi accés i cercar les activitats d’interès, amb la finalitat de seguir construint un poble més educador, principal objectiu del PEC.