

Francisco Villar és doctor en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), docent, investigador de recerca i actual coordinador del Programa d’atenció a la conducta suïcida del menor a l’Hospital Sant Joan de Déu, a Barcelona. En publicacions com Sense pantalles sento i penso millor o Com les pantalles devoren als nostres fills, el psicòleg especialitzat en infància i adolescència alerta dels efectes nocius de l’ús de les pantalles en la salut d’infants i adolescents, i com aquestes influeixen en la construcció d’aprenentatges, d’identitats i en les relacions socials i familiars. Demà, dimecres 2 d’abril, a les 17 hores, serà a Les Cases dels Mestres per impartir la xerrada i sessió de reflexió Pantalla i vida, coordinada per la Comissió de Benestar Digital de l’AFA de l’Escola El Farell, l’AMPA de l’Escola Montbui i l’AFA de l’Institut Escola Caldes de Montbui.
“La idea va sorgir arran d’un grup de famílies de l’Escola El Farell que estem preocupades per l’ús de les pantalles que en fan els infants i adolescents tant dins com fora de les aules”, explica Zoraida Mas, representant de la Comissió de Benestar Digital de l’AFA d’El Farell. Per aquest motiu, algunes famílies van organitzar-se per crear la nova comissió de Benestar Digital dins l’AFA de l’escola, un espai de treball que persegueix l’objectiu de “donar resposta a les famílies que no sabem com encarar la digitalització, present en tots els àmbits, amb els nostres fills i filles”.
Arran d’aquesta inquietud general i compartida, i amb la voluntat d’acostar informació rigorosa a les famílies, “vam pensar que en Francisco Villar és un dels experts cabdal en aquesta temàtica i era idoni perquè ens expliqués i ens orientés a les famílies, des d’una perspectiva científica, però també molt didàctica”, exposa Zoraida, qui afegeix que “volem contribuir al fet que les famílies, siguin de l’escola que siguin, tinguem accés a les recomanacions de professionals experts (des de psicòlegs, pedagogs, pediatres…) i poder-nos orientar per a preservar la salut mental i emocional dels nostres infants i adolescents”. Per aconseguir-ho, continua, “volem anar acompanyats de les nostres escoles i anar tots a una, perquè pensem que tant les escoles com les famílies tenim l’objectiu que els infants i adolescents creixin de la manera més sana possible”.