Com millorar els nostres hàbits i evitar tòxics en la nostra vida quotidiana, amb especial afectació en els primers mesos d’edat. Aquest és el principal propòsit del llibre Los primeros 1.000 días. Hábitos para un embarazo, una infancia y una vida saludable que han publicat les calderines Elisabet Silvestre -biòloga, doctora en Genètica-, i Elena Codina – responsable de Salut Mediambiental Maternoinfantil a l’Hospital Sant Joan de Déu, de Barcelona.
La publicació, del grup editorial independent RBA Libros, “és una guia pràctica adreçada a millorar la salut mediambiental de les famílies” descriu Elena Codina, però se centra -molt especialment- en els primers mil dies d’una criatura; un període que s’estén des de l’embaràs fins als primers 2 anys de l’infant: “Ho hem fet així perquè es tracta d’una època molt sensible a l’entorn i als nostres hàbits, però no només és apte per a aquesta franja d’edat, sinó que és aplicable durant tota la vida” continua Codina.
En el llibre, ambdues professionals científiques posen l’accent en aquells hàbits quotidians que afavoreixen la salut mediambiental i, alhora, “també proposem canvis en certs hàbits que considerem importants, especialment en aquesta primera franja d’edat” hi afegeix Codina. En paral·lel, la publicació fa un recull dels tòxics ambientals als quals estem exposats avui dia, i que tenen una repercussió directa en la nostra salut.
Ambdues autores, veïnes de Caldes, presentaran el nou llibre aquest divendres, 12 d’abril, a les 18 hores, a la Biblioteca de Caldes.