Demà, dimecres 7 de febrer, la Universitat Popular de Caldes de Montbui estrena el curs ‘Instruments tradicionals de Catalunya’ dirigit per Enric Montsant, i dimarts vinent serà el torn del curs ‘Biologia i identificació dels rapinyaires diürns’, a càrrec d’Abel Julien. Ambdues cites són exemples de la programació formativa que ofereix de manera regular l’entitat del Centre Democràtic i Progressista en el decurs dels pròxims mesos: “Entre els cursos i les conferències, organitzem activitats formatives cada setmana, les quals s’orienten a persones de perfils molt diversos depenent de la temàtica a cada cas”, explica Maria Guiteras, membre representant de l’UPCM.
Precisament, a causa d’aquest ampli ventall de temàtiques tan dispars “no tenim un grup fix de persones assistents, ni tampoc d’un perfil determinat, sinó que el públic varia molt en funció del què s’ofereix a cada cas” continua Guiteras, qui també apunta que “des de l’UPCM mirem d’oferir formacions atípiques o curioses, que van més enllà de les formacions més didàctiques, i que en molts casos ens demanen els mateixos assistents”. N’és un exemple el curs que s’inaugura aquest dimarts sobre la ‘Biologia i identificació dels rapinyaires diürns’. I és que, “a Caldes de Montbui tenim molt de talent i persones formades en moltes curiositats que val molt la pena poder compartir amb la resta de la població”, considera Guiteras. Al març coincidint amb el mes en què se celebra el Dia Mundial de la Dona, l’entitat organitza un cicle de xerrades orientades especialment a les dones i dirigides per calderines com Anna Cler i Maria Guiteras.
Els seus cursos i conferències se celebren a l’Aula d’El Centre o bé a l’INS Manolo Hugué, i les entrades poden adquirir-se a través del web de l’UPCM.