Un ampli grup de persones provinents de més d’una vintena de països d’arreu del món van reunir-se, el passat 22 d’octubre, al Casino de Caldes de Montbui per celebrar l’acte de lliurament de premis de la 1a edició del World Kombucha Awards, el primer campionat d’abast mundial dedicat a la kombucha. A més dels premiats i patrocinadors, l’acte també va comptar amb la presència de Hannah Crum, presidenta de Kombucha Brewers Internacional (KBI) i Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui.
Segons Jordi Canet, veí de Caldes responsable del campionat, “aquesta primera edició ha estat tot un èxit de participació, convertint-lo en el concurs de referència del sector en l’àmbit mundial”. De fet, el WKA ha rebut un total de 150 variants de kombucha per ostentar a un dels diversos premis que reconeix el certamen: ‘Millor Kombutxa’, atorgat a ‘Bloody Booch’ (Espanya); ‘Millor Kombutxa ecològica’, atorgat a ‘Bloody Booch’ (Espanya); ‘Millor Kombuchería’, atorgat a ‘Kombucha La Valiente’ (Espanya); ‘Millor Kombuchería Rokie’, atorgat a ‘Kompassion Kombucha’ (Escòcia), i ‘Millor innovació’ atorgat a ‘Isla’ (Espanya). Tanmateix, i més enllà del reconeixement atorgat, “el campionat ha sorgit sota la premissa de promocionar l’excel·lència de la qualitat d’aquesta beguda mil·lenària, així com la seva comercialitat” destaca el calderí.
El jurat, compost per professionals del sector, sommeliers i consumidors formats en experiència sensorial, van celebrar el tast de les múltiples propostes al restaurant Robert de Nola, també de Caldes, el passat mes de setembre. “Quan els professionals del sector, els consultors i els consumidors experimentats treballen plegats per definir l’excel·lència dels productes del mercat internacional, garantim als consumidors de kombucha que aquestes marques són les millors d’entre les disponibles” afegeix Canet, també gerent de la marca cervesa calderina, Unika Beer.