Aquest dijous, 26 de gener, s’han reunit a La Garriga els representants dels diferents ajuntaments del Vallès, el Consell Comarcal i la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de continuar avançant en el reconeixement i la constitució de la nova Denominació d’Origen Protegit (DOP) Oli d’Oliva del Vallès, per la varietat Vera.
La vila de Caldes hi va ser present amb l’assistència de l’alcalde, Isidre Pineda, qui reconeix que en la reunió “hem constat la necessitat de treballar conjuntament per impulsar la que serà la 6a Denominació d’Origen Protegit d’Oli d’Oliva del país. Aquesta ha de permetre, a més, fer territori i posar en valor la feina que fan aquests productors del Vallès, perquè estem parlant d’uns petits productors (o ‘oliaires’) que fan un oli d’una grandíssima qualitat”.
En el cas de Caldes de Montbui, d’entre aquests petits productors hi participen dues finques de la vila: Agrícola Mas Curró i La Xerona.
D’altra banda, la sessió també ha servit per constituir l’Associació de Productors d’Oli Verge del Vallès, arran de l’assistència d’una desena de productors de la comarca. La trobada, ha permès fixar un calendari d’actuacions per part dels ajuntaments i de les 38 finques productores per treballar en la creació de la nova DOP.
Així doncs, la reunió dona continuïtat a la iniciativa engegada fa aproximadament un any amb la constitució d’una taula de municipis que tenen com a objectiu el reconeixement de l’Oli d’Oliva del Vallès a través d’una DOP.