
Tot i la pluja, el Mercat de l’Olla ha esgotat existències repartint 3.000 racions de llegums cuits amb aigua termal
- 22/03/2022
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
Prop de 10.000 persones van visitar la fira de Caldes de Montbui al llarg del cap de setman, recuperant així el mercat tan calderí que no se celebrava des de l’any 2019
IMATGE | Com a cada edició, l’olla gegant va ser l’estrella del mercat, on van coure’s 150 quilograms de llegums amb aigua termal.> C.M.C
La pluja amenaçava fort, però la convocatòria va seguir en peus. I és que després de dos anys sense celebrar el Mercat de l’Olla i la Caldera, la vila de Caldes de Montbui “tenia ganes de mercat i mantenir el mercat ha estat un encert!” exclama la regidora de Turisme i Comerç, Carme Germà.
Malgrat les previsions, “que eren nefastes per a tot el cap de setmana” segueix la regidora, l’edició del 2022 celebrat els dies 19 i 20 de març va rebre la visita de prop de 10.000 persones i es van repartir 150 quilograms de llegums cuits amb aigua termal. “Estem realment contents perquè ha tingut molt bona acollida! S’han repartit fins a 3.000 racions de llenties i cigrons” segueix la regidora.
L’olla gegant calderina ha tornat a fumejar enguany, des del centre de la plaça de la Font del Lleó, rodejada de més d’una setantena de parades de productes d’artesans, gastronòmics i de proximitat esteses en el nucli històric calderí. “Fins al dissabte trobàvem que havíem estat valents de mantenir el mercat, quan pobles del voltant anaven anul·lant les seves activitats per la previsió de pluja, però estem encantats amb la decisió presa perquè veiem com el mercat està consolidat i que la gent té moltes ganes de venir a tastar la cuina termal” explica Germà, qui s’ha estrenat com a regidora de Turisme en l’edició d’enguany.
Tot i l’ambient de mercat que es va mantenir durant el primer dia d’homenatge a la gastronomia de proximitat i el termalisme de Caldes, la pluja no va donar treva a partir de diumenge al migdia. “Aleshores ja vam haver d’aturar les coccions, i ja no es van repartir les racions de la tarda. Inevitablement, va anar disminuint l’activitat de la fira, i els paradistes van anar recollint de mica en mica” narra la regidora.
També les propostes paral·leles a les parades i la gastronomia termal han tingut molt bona acollida, ha destacat el consistori. De fet, es calcula que la zona de tallers i espectacles infantils han rebut unes 600 visites al llarg del cap de setmana. “Els tallers i activitats infantils han tingut molt èxit! A més, es van poder resguardar de la pluja desplaçant-les a l’Espai de Can Rius, on va continuar anant força gent” segueix Carme Germà.
El Mercat de l’Olla i la Caldera no se celebrava des de l’any 2019. Per això, malgrat la previsió de pluja, l’Oficina de Turisme va decidir tirar endavant amb la desena edició i tornar a omplir de vida els carrers del centre històric i els establiments turístics, en especial balnearis i restaurants locals. De cara a la pròxima edició, “esperem que faci un temps molt assolellat i puguem fer-la encara més grossa!” exclama Germà.
“Se’ns en va l’olla” als restaurants calderins fins al 27 de març
Els restaurants de Caldes de Montbui participen en el Mercat de l’Olla amb la proposta “Se’ns en va l’olla” amb l’objectiu d’oferir diferents exemples de gastronomia tradicional i termal. Aquesta proposta consisteix en la creació d’un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s’inclourà en cada una de les seves cartes. Des de mandonguilles de cérvol guisades amb carxofes de calmarrillu i fesols de Can Perallada, garró de porc rostit acompanyat de verduretes de l’hort, pizza termal, peus de porc guisats amb bolets, sopa de verdures amb miso … Una infinitat de plats singulars, inspirats en la cuina termal i tradicional de Caldes que fan l’homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat, disponibles fins al 27 de març.