Des que el Mercat de l’Olla i la Caldera va néixer fa onze anys, la festa de la gastronomia i l’aigua termal de Caldes de Montbui s’ha celebrat anualment fins a l’esclat de la pandèmia. Des del fatídic març de l’any 2020 que la fira tan calderina ha suspès fins a dues edicions consecutives. Però enguany, torna el Mercat de l’Olla i la Caldera el pròxim cap de setmana del 19 i 20 de març.
“El Mercat és un homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors i catalans amb to festiu i familiar” explica el consistori. Durant tot el cap de setmana s’oferiran parades de productes gastronòmics i productes artesans, i activitats i taller familiars, com la Gimcana Saludable, l’Estampa d’olla, la Fireta de fang, la Careta llaminera, les Mandales amb llegums de Caldes i l’espai de jocs interactius.
I a tot plegat, no faltarà -evidentment- el plat fort de la fira gastronòmica local, el tret singular que la fa única en el territori: l’olla gegant amb 1.500 litres de capacitat on es cuinaran cigrons amb aigua termal i al foc de llenya. En paral·lel, tornen també les 4 olles de 60 litres on es couran les llenties, a càrrec de llegums Perallada.
El tast gastronòmic, situat a la plaça de la Font del Lleó, podrà degustar-se tot passejant per les 75 parades que s’instal·laran al centre històric i gaudir del conjunt de tallers i activitats per a tots els públics que oferirà el mercat. En aquest punt, els assistents podran gaudir d’una demostració d’artesania relacionada amb la terrissa, la cistelleria i la cuina i parades d’artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d’aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons…
D’altra banda, i en el marc de la cita amb la gastronomia local, del 19 al 27 de març tornen les propostes de cullera dels restaurants locals amb el tradicional ‘Se’ns en va l’olla’. La proposta consisteix en la creació d’un plat estrella que oferiran els restaurants participants en les seves cartes, durant aquest període del mes de març. Amb aquesta, “es ret homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat amb una evident picada d’ull al fet termal” segueix el consistori calderí.