Fins al 27 de març, el museu calderí acull aquesta mostra itinerant organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, el Museu d’Arenys de Mar i el Museu Municipal de Nàutica del Masnou
L’exposició «Estiueig de proximitat, 1850-1950» vol ajudar a mirar i repensar d’una altra manera el paisatge dels entorns actuals de la ciutat de Barcelona. Malgrat els canvis derivats de la gran densificació urbana, encara avui es pot seguir l’empremta d’una antiga pràctica social relacionada amb la salut: l’estiueig aristocràtic, burgès i menestral, de mar i de muntanya, en un radi no superior a 50 km de la capital de Catalunya. La mostra rememora la història del municipi calderí com a 1a estació balneària de la Península i recull imatges i documentació sobre els orígens del termalisme.
La vila de Caldes té especial rellevància el fet que al final de la primera meitat del segle XIX, la població esdevé la primera estació balneària de la Península. En aquella època els balnearis de Caldes són instal·lacions hoteleres que copen el nucli de la població per acollir banyistes arribats de tot Catalunya i la resta de l’Estat.