Mobilitat planificada o improvisada?
- 11/03/2021
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Opinió
- 6
> PSC Caldes de Montbui
Trencants saturats dia rere dia, carrers estrets que han vist el seu tràfic augmentar notablement, canvis de sentits de carrers i voltes sense sentit per arribar a escassos metres. Són alguns dels exemples de com el projecte de “Nova mobilitat” del govern a falta de millorar la mobilitat l’ha empitjorada.
Portem des del 30 de maig passat convivint amb diferents mesures que no estan donant el resultat que entenem s’espera per Caldes de Montbui i per això des del PSC ens decidim a fer una bateria de propostes concretes (d’aquelles que sempre es demanen a l’oposició i sovint s’ignoren o assumeixen com a pròpies al nostre poble) per millorar la mobilitat de la nostra vila.
Els grups de l’oposició volem formar part de les decisions de l’Ajuntament, poder proposar, debatre i, conjuntament amb la ciutadania, participar del disseny del present i futur del nostre poble. Per això proposem la creació d’una taula per fer seguiment, avaluació i proposar les modificacions necessàries del Pla de Mobilitat, adaptant-lo a les noves necessitats, treballant en favor de la ciutadania, afavorint la sostenibilitat, tenint en compte els fluxos de moviment actuals i les necessitats del nostre poble.
Per a poder analitzar en aquesta taula l’efecte i resultat de les modificacions de la “Nova mobilitat”, sol·licitem al govern un informe tècnic tant de la regidoria de mobilitat com de la Policia Local que avaluï les últimes modificacions que es van realitzar fa gairebé un any. Hem rebut força queixes ciutadanes i nosaltres mateixos, com a veïns i veïnes podem viure les conseqüències d’aquests canvis. A vegades cal analitzar un cop aplicades les polítiques per veure si són eficients, i fer els canvis necessaris si no ho són.
De la mateixa manera que fa anys que demanem que es facin informes per crear una estratègia d’asfaltat pels carrers, prioritzant aquells que tenen més necessitats. Proposem fer una anàlisi dels carrers i equipaments de Caldes que cal adaptar per poder treballar en l’accessibilitat del nostre municipi de forma proactiva. Mobilitat també és que tota la nostra ciutadania pugui gaudir dels carrers, voreres i espais públics.
Cal realitzar campanyes informatives i de sensibilització sobre les normatives d’ús de bicicletes, patinets i d’altres vehicles habituals al nostre municipi. Una bona convivència de tota mena de vehicles i vianants és primordial als nostres carrers.
Promocionar i fomentar el transport públic és una de les bases per reduir l’ús de transport privat i la quantitat d’emissions de CO₂. Per això volem treballar activament per millorar la connectivitat de Caldes amb altres municipis i de forma urbana mitjançant transport públic.
Finalment considerem elemental continuar reclamant a la Generalitat solucions per les problemàtiques de trànsit i seguretat a la C-59 de forma conjunta amb els altres municipis afectats. Així com seguir reiterant la necessitat d’una variant sud que uneixi la C-1413 amb la C-59 desviant el trànsit que actualment creua la nostra vila i afecta diàriament a la mobilitat i salut de la nostra població.