Torna l’ambient de carrer amb les terrasses de gom a gom
- 28/05/2020
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
Caldes es volca amb el sector de la restauració en la fase inicial de la desescalada
IMATGE | Frame del vídeo promocional #TornenElsBars del Projecte Mexcla’t, amb motiu de la reobertura dels bars amb les terrasses a l’aire lliure en el marc de la Fase 1 de la desescalada.> CEDIDA
Aquesta setmana es donava el tret de sortida al sector de la hostaleria i la restauració amb el permís de reobertura de les terrasses a l’aire lliure a partir de la fase inicial. I els calderins i calderines no els han deixat de banda.
La imatge de les terrasses plenes ha escenificat les ganes contingudes, després de tants dies de confinament, de retrobar-nos per conversar entre cafès o refrigeris. Una avinguda Pi i Margall de gentada ordenada, respectant les distàncies de seguretat, però gaudint del sol de primavera i la cultura de bar.
Tot i l’autorització en aquesta nova fase, les limitacions encara són evidents: l’ocupació del 50% de les taules permeses en l’any immediatament anterior a la base de la corresponent llicència municipal i, en qualsevol cas, assegurant la deguda distància física de al menys dos metres entre les taules. Només es permet un màxim de 10 persones juntes i en cap cas es pot consumir a dins del local.
No obstant això, la resposta a Caldes ha estat unànime, a la qual també s’hi ha sumat el Projecte Mexcla’t, entitat organitzadora de la Via del Pintxo que enguany no podrà celebrar-se en les dates previstes, entre el maig i juny. #TornenElsBars ha estat la seva proposta de suport al sector de la restauració, “on hem volgut fer un efecte crida perquè la gent torni a omplir les terrasses dels nostres bars i restaurants i, d’aquesta manera, ajudar al comerç local a recuperar la seva facturació”, explica Carlos Martín, de Projecte Mexcla’t.
Per a la campanya, l’entitat ha editat un vídeo promocional que ja està circulant a les xarxes socials, i també ha organitzat un concurs. En aquest “es demana a la gent que es faci una fotografia als establiments que visitin i, utilitzant l’etiqueta #TornenElsBars, puguin entrar en un sorteig d’un àpat per a dues persones al local de restauració que l’afortunat o afortunada decideixin”, segueix explicant Martín.
La iniciativa de l’entitat persegueix l’objectiu “de promoure la restauració local” mentre se segueix treballant en una de les seves activitats estrella, La Via del Pintxo: “Estem estudiant la manera de dur a terme l’edició d’enguany que, tot i canviar de dates i intentar que es pugui fer al setembre, no s’organitzarà si no es té la certesa que es puguin complir totes les mesures de seguretat establertes”, advertia Martín. Pot ser que aquest estiu no sigui inaugurat amb la popular ruta gastronòmica, però “tenim alguna acció per l’estiu que properament anunciarem”, revelava Martín.