L’alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda, ha assenyalat que el museu té una raó de ser: “la divulgació de la nostra singularitat, el termalisme”. Després de 13 anys –l’exposició es va inaugurar el 2006– “crèiem que era el moment de renovar la nostra exposició permanent de termalisme”, assegura l’alcalde.
La nova proposta museogràfica parteix del projecte ja existent, amb una nova disposició d’alguns àmbits i elements visuals i auditius, i amb la incorporació de nous espais i recursos, per tal d’obtenir una visita complementària a les persones que ja han fet el circuit termal i una proposta de contingut suggeridor per aquelles que no l’hagin fet.
“Serà una proposta immersiva, és a dir, que el visitant que arribi al museu farà una immersió en el termalisme i el que representa, l’origen de l’aigua termal i una mica d’explicació històrica del que ha representat per a Caldes”, avança Pineda. Per fer la remodelació, l’Ajuntament s’ha acollit a una subvenció de 50.000 € de la Diputació de Barcelona, que ja va subvencionar el projecte que va sortir a concurs el juny del 2019, i que es va adjudicar per un import de 195.826 € a Expogràfic, una empresa amb gran experiència en el sector dels muntatges expositius.
La mostra es repartirà en sis àmbits. El primer, “Aigües termals: la riquesa de Caldes”, vol descobrir la importància que les aigües termals han tingut en el desenvolupament econòmic de Caldes. Amb la remodelació, aquest primer espai integra els que hi havia fins ara a l’àmbit tres de la mostra, que canvia de lloc per donar la benvinguda a la persona que arriba a Thermalia i entronca amb els elements termals que hi ha a fora.
El segon, anomenat “Per què l’aigua brolla calenta i té propietats medicinals?”, inclou el que fins ara era el primer espai de la visita.
El tercer i quart àmbit, “Benvinguda al balneari”, integra i ocupa una part del que fins ara ocupava el segon àmbit, i és la visita teatralitzada d’un balneari en què s’explica què era i què és un balneari i perquè és convenient prendre les aigües.
Al cinquè àmbit, titulat “Època d’esplendor”, presenta panells publicitaris i cartells de l’època i ampolles d’aigua medicinal per a consum humà.
El darrer àmbit, “Assegurem-nos i gaudim”, proposa una zona de desconnexió per començar a gaudir del repòs prescrit al balneari i per transportar-se a través de diferents manifestacions artístiques.
Ha treballat a mitjans comarcals, com ara El Punt, i també a Barcelona. Ara fa una aposta per descobrir els racons amagats de Caldes.