Un Carnaval ple de música i de coreografia
- 05/03/2019
- 0 comments
- Jordi Rius
- Categoria: Actualitat
- 0
La gran participació a la rua, amb 12 comparses i més de 600 persones, es va veure enterbolida per una bretolada que va cremar el ninot de Carnestoltes abans d’hora
IMATGE | Membres de la comparsa Àngels i dimonis de l’escola de dansa Stage fent la seva coreografia per l’avinguda Pi i Margall que els va fer mereixedors del premi a la comparsa més marxosa. > J. Serra
“Que no venen, encara?”, preguntava una senyora dissabte a la tarda al final de l’avinguda Pi i Margall a l’espera que passessin pel seu davant les 12 comparses d’enguany del Carnaval de Caldes, amb la participació de més de 600 persones. Una altra dona al seu costat li repetia que “com que hi ha moltes escoles, van al seu pas i és normal, que vagin més lents”. El cert és que la rua, que va començar al passeig del Remei, va anar fent fins a arribar a la zona esportiva del Bugarai a un bon ritme, amb una gran feina en la composició de les disfresses, en el muntatge de les carrosses i en els números coreogràfics, molt vistosos en les comparses que tenien un centenar de participants.
Hores abans que s’iniciés la desfilada, però, hi va haver un fet que va esguerrar els actes de Carnaval. Cap a les quatre de la tarda, algú va calar foc al ninot de Carnestoltes que els alumnes del Taller d’Art Manolo Hugué elaboren cada any, i que aquest any volia provocar una reflexió al voltant de l’alimentació sostenible i la no existència d’un planeta B. Sense que ningú ho pogués veure, el ninot, d’uns cinc metres d’alçada i que havia estat aixecat per una grua de l’Electra Caldense al costat de l’àrea esportiva del Bugarai, era devorat per les flames. En la confecció del ninot hi van participar uns 120 alumnes d’entre 4 i 17 anys. El Ball de Diables de Caldes escrivia a primera hora de la tarda al seu mur de Facebook que “algú que es creia molt graciós ha decidit carregar-se abans d’hora la il·lusió dels companys del taller d’art, la feina voluntària del Ball de Diables i el final de festa d’avui”.
A la part final de la rua, després de l’exhibició de les comparses, el presentador de l‘acte va voler agrair la tasca dels alumnes del Taller d’Art, els Bombers Voluntaris i el Ball del Diables, encara que el ninot ja s’havia cremat abans d’hora “no sabem si per accident o incident”. També va destacar que “darrere de la feina de fer el ninot, hi ha nois i noies que hi dediquen moltes hores. El ninot ja no el podrem veure cremar. Això ens disgusta moltíssim”.
PROPOSTES ORIGINALS
L’originalitat de les comparses es va fer notar durant la rua. Obria la desfilada l’AMPA de l’escola El Farell, que amb 87 participants va voler fer una reflexió sobre el mar Mediterrani. Sota el nom de Mare nostrum, els participants, vestits com meduses, estrelles de mar, taurons i altres criatures del mar desfilaven darrere una carrossa plena de xarxes i de deixalles. Justament, aquesta comparsa va ser mereixedora del premi a la comparsa més original.
La següent comparsa, la de l’agrupament escolta El Pasqualet, era una de les més nombroses de la rua. Amb un centenar de participants, monitors i nenes i nenes van desplegar pels carrers un autèntic exèrcit d’aliens moguts pel ritme de la música. La comparsa, anomenada Pasqualiens, va obtenir el premi a la comparsa més divertida. Els 35 membres de la comparsa Música i ritme, de l’Associació Jardí Santa Susanna, van obtenir el premi a la comparsa a criteri del jurat pel seu esforç coreogràfic.
L’AMPA de l’escola Montbui va presentar una escenificació del flautista d’Hamelin amb mares i fills vestits de ratolins i els pares vestits de flautista. La comparsa va merèixer el premi al grup més entranyable.
La comparsa més premiada va ser La màquina del temps de l’escola de dansa Step by Step. Els 90 participants d’aquesta comparsa, vestits alguns amb roba futurista i d’altres amb roba d’estil steampunk, comandats per una mena de científic com el Doc de Retorn al futur, ballaven perfectament compenetrats pels carrers de Caldes. A la pista de la zona esportiva del Bugarai, l’exhibició es va a fer a ritme de Queen. La màquina del temps va rebre el premi especial de comparsa, dotat amb 300 euros, i el de millor posada en escena.
L’escola El Calderí, aprofitant les bicicletes i patinets que molts alumnes utilitzen per desplaçar-se, va fer la comparsa Viatgem amb E.T. i van representar el moment de la pel·lícula en què el protagonista porta en bicicleta l’extraterrestre. De fet, va ser l’única comparsa que va fer un esbronc, que va ser llegit i premiat a la part final.
L’altra escola de dansa de Caldes, l’Stage, va obtenir el premi a la comparsa més marxosa per la comparsa Àngels i dimonis mentre que el clan Mc Alonso posava en escena el seus particulars guerrers Braveheart amb música de gaita en directe, que li va valdre el premi al grup més enginyós.
La rua es va completar amb els grups Senyor i senyora Potato, El fons marí, El teu conte i El paquet de pasta Sanmartí.
IMATGES | Sota aquestes línies, la comparsa Àngels i dimonis. Li segueix El cor valent del clan de Mc Alonso, i a baix part de la comparsa La màquina del temps. >J. Serra
Autor
Ha treballat a mitjans comarcals, com ara El Punt, i també a Barcelona. Ara fa una aposta per descobrir els racons amagats de Caldes.