• Portada
  • Actualitat
  • Cultura
  • Esports
  • Calderins
  • Opinió
  • Autors
  • Contacta

  • Portada
  • Actualitat
  • Cultura
  • Esports
  • Calderins
  • Opinió
  • Autors
  • Contacta
PortadaActualitatLa cirera, una bona excusa per visitar Caldes
Cireres 2018

La cirera, una bona excusa per visitar Caldes

  • 07/06/2018
  • 0 comments
  • Jordi Rius
  • Categoria: Actualitat
  • 0

Des d’aquest divendres i fins al 8 de juliol, se celebren les XV Jornades Gastronòmiques de les Cireres amb concerts als restaurants i degustacions inspirades en la cirera primerenca

IMATGE | Les cireres seran les grans protagonistes en el  mòn gastronòmic local fins al 8 de juliol.> AJ. CALDES

La cirera primerenca, producte típic de l’horta calderina, és la inspiració d’activitats que fusionen gastronomia i actuacions musicals en directe durant tot el juny i part de juliol. Restaurants, fleques, pastisseries, gelateries i enoteques- 18 establiments en total- s’afegeixen a la celebració amb degustacions de plats, dolços i licors inspirats en la cirera.

Isidre Pineda, regidor de Cultura i Patrimoni, ha explicat que les jornades pretenen “posar en valor un producte típic molt atractiu de l’horta calderina i ho fem amb la intenció que els nostres restauradors i col·laboradors hi participin a través de diferents propostes gastronòmiques i culinàries”. Araceli Arneu, de La Domus Restaurant, ha convidat tothom a venir a tastar els plats “perquè la cirera de Caldes és molt agraïda, encara que sigui un producte molt laboriós”.

A més, del 8 de juny al 8 de juliol, els diferents restaurants ofereixen sopars concert amenitzats amb grups de música de la zona. Es tocaran estils de música per a tots els gustos: jazz, blues, gospel, rithm&soul, flamenco chill, pop-folk acústic, pop-rock, country, música eclèctica, clàssica i cançons d’ara i sempre.

 

LES CIRERES I POMPEU FABRA

Cada any, l’Oficina de Català de Caldes del CNL se suma a la celebració de les Jornades Gastronòmiques de les Cireres amb homenatges amb propostes de caire lingüístic. Aquest any, el programa de les Jornades inclou una referència a Pompeu Fabra i se suma a la commemoració dels 150 anys del naixement de l’autor de la Gramàtica catalana. Aneu al programa i trobeu la solució del joc lingüístic proposat per l’Oficina de Català.

 

Cireres 2018

IMATGE | El regidor de Turisme i Patrimoni, Isidre Pineda, acompanyat de representants dels participants a les Jornades Gastronòmiques de les Cireres d’enguany.> AJ. CALDES

 


PLATS GASTRONÒMICS AMB CIRERES ALS RESTAURANTS DE CALDES DE MONTBUI

 

BALNEARI BROQUETAS

Amanida gurmet amb formatge cruixent de cabra i vinagreta de cireres

Turnedó de vedella amb salsa de cireres

Rotlle de xocolata amb gelat i cireres

 

CANFANGA

Gaspatxo de cireres i síndria amb menta

Melós de porc ibèric amb porto i Parmentier de cirera

Cremós de mascarpone amb cireres fresques

 

EL CAFÈ DEL CENTRE COOPERATIU

Croqueta de tres formatges amb crema de cireres

Carpaccio de llagostins amb salsa rosa de cireres, dauets de tomàquet marinat, cirera fresca i brots tendres

Dauets de cuixa de pollastre cuinada a baixa temperatura, amb cireres, bastonets de patates cruixents, cremós de cirera i reducció de la pròpia salsa.

Dauets de brownie de cireres amb coulis de cirera i rom i gelat de xocolata blanca

 

EL PA TORRAT

Pizza de cireres: tomàquet, mozzarella, reducció de vi de porto amb cireres, formatge de cabra, codony i nous

 

EL REMEI

Amanida de fruita amb vinagreta de cireres

Filet de porc amb cireres fumades

Sopa de cireres amb gelat

 

FESTUK CAFÈ

Gaspatxo de cirera

Amanida de canonges, alvocat, cireres i nous amb vinagreta de farigola

Mandonguilles d’arròs amb samfaina i cireres

Pollastre macerat amb taronja i vi rosat amb salsa de cireres

Coca de vidre amb melmelada de cireres

 

FIKA BRUNCH

Cebiche de xiitake amb mango i cireres

Stracciatella de burrata amb gaspatxo suau de cireres

Pannacotta de cireres vegana

Clafoutis de cireres

 

LA DOMUS

Salmorejo de cireres

Llom rostit amb salsa de cireres i aroma de romaní

Pa de pessic amb crema de cireres i cobertura de xocolata

 

MEDITERRÀNIA

Amanida de mató amb cireres i cruixent de carquinyoli

Pizza de canonges, sèsam i cireres amb formatge de cabra

Crep de confitura de cireres, nata i flamejada amb rom

 

NA MADRONA

Carpaccio de carbassó i mozzarella fumada amb speck i gelatina de cireres
Secret ibèric amb chutney de cireres i timbal de patata gratinada
Strudel de poma, pistatxo i cireres

 

ROBERT DE NOLA

Granissat de vermut i cireres

Daus de bacallà a l’oli de menta amb crema freda de cireres

Guisat de porc a l’antiga amb cireres

Galeta amb crema d’avellanes i cireres

 

ROSSET

Crema freda d’all i ametlla amb cireres

Braó de xai amb puré de cireres

Mató de Caldes amb melmelada de cirera

 

POSTRES I LICORS DE CALDES DE MONTBUI

Fleques i pastisseries

 

L’ESPIGA D’OR

Magdalenes de cirera amb farina ecològica, llet d’avena i sucre morè

Pa amb cirera (divendres i dissabtes)

 

MUNTADA

Plum-cake de xocolata Taïnori 70 % de la República Dominicana amb cireres

 

SANT ANTONI

Sacher amb melmelada de cirera

 

CAFFÈ ISEO GELATERIA

Gelat artesà de cirera

 

Celler

 

LA VALLESANA

Licor de cireres de Caldes

 

SOPARS CONCERT D’ESTIU ALS RESTAURANTS DE CALDES DE MONTBUI

(Cal reservar taula al restaurant)

 

Dissabte 9 de juny – 21.30 h

Festuk Cafè

Mambes, dues dones, mares, que canten les injustícies del dia a dia, amb dansa, humor i llengua de signes

 

Dijous 14 de juny – 21.30 h

Robert de Nola

Dos Grups: Combo del Conservatori de Música de Manresa, jazz i blues,

i GospelJoy

Tast de vins, (a partir de les 19.30 h)

 

Dissabte 16 de juny – 21.30 h

El Remei

Duo The Blosers, pinzellades de blues, rock i country

 

Dissabte 23 de juny – 21.30 h

Balneari Broquetas

Trio Bosch – Carreras – González, música clàssica

 

Divendres 29 de juny – 21.00 h

Canfanga

Formula Quinto, rithm&soul, flamenco chill

 

Dissabte. 30 de juny – 21.30 h

Fika Brunch

Música d’ambient

 

Divendres 6 de juliol – 21.30 h

Na Madrona

Esmuc Jazz Group, música italiana

 

Dissabte 7 de juliol – 21.30 h

La Domus

Sultans Of Funk, pop-rock

 

 

 

Altres notícies

0 comments
Actualitat

Es col·loca la primera pedra del nou tanatori de Caldes de Montbui

carla millan psc caldes
0 comments
Actualitat

“Cal que la Generalitat compleixi amb les seves obligacions en matèria d’educació realitzant inversions urgents”

dop oli oliva
0 comments
Actualitat

Més a prop de la DOP d’Oli d’Oliva del Vallès

Comparteix

Autor

Jordi Rius
Jordi Rius
Periodista

Ha treballat a mitjans comarcals, com ara El Punt, i també a Barcelona. Ara fa una aposta per descobrir els racons amagats de Caldes.

Altres notícies

0 comments
Actualitat

Es col·loca la primera pedra del nou tanatori de Caldes de Montbui

carla millan psc caldes
0 comments
Actualitat

“Cal que la Generalitat compleixi amb les seves obligacions en matèria d’educació realitzant inversions urgents”

dop oli oliva
0 comments
Actualitat

Més a prop de la DOP d’Oli d’Oliva del Vallès

sagalés
0 comments
Actualitat

Les línies d’autobusos interurbans de Caldes ja operen amb la T-mobilitat

Tags

  • caldes de montbui
  • cirera primerenca
  • gastronomia
  • Jornades Gastronòmiques de les Cireres
  • música

Do not miss

0 comments
Actualitat

Es col·loca la primera pedra del nou tanatori de Caldes de Montbui

Calderí

Publicació quinzenal independent
Caldes de Montbui

937 070 097 hola@calderi.cat
© · Avís Legal · Política de Cookies · ielou Comunicació SL
Got a hot tip? Send it to us!

    Your Name (required)

    Your Email (required)

    Video URL

    Attach Video

    Category
    SportNewsTechMusic

    Your Message

    Got a hot tip? Send it to us!

      Your Name (required)

      Your Email (required)

      Subject

      Your Message