
El Cafè del Centre s’endú el Premi Via del Pintxo 2018
- 27/06/2018
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
El pintxo del restaurant Ukiyo va guanyar el Premi Caldes de Montbui i el restaurant Robert de Nola va ser premiat amb el Vot Popular
IMATGE | Representants dels 25 establiments participants, amb els premiats, membres de l’organització i l’Ajuntament de Caldes de Montbui. > CEDIDA
El vespre del passat dijous 21 de juny, el bell espai de la plaça del Molí de l’Esclop va acollir el lliurament de premis de la 3a edició ja celebrada de la Via del Pintxo, edició en la qual s’han servit 22.000 pintxos en tan sols 10 dies i, per tant, l’any amb més participació ciutadana en la ruta gastronòmica des del primer any en què se celebra.
El Cafè del Centre ha estat el guanyador del Premi Via del Pintxo 2018, reconeixement cedit pel jurat gràcies a la delícia de la seva proposta gastronòmica d’enguany: la Mandonguilla marinera, elaborada amb calamar i llagostí, verdures i reducció de fumet. “Vam pensar en alguna cosa fresca i atractiva per oferir aquest any, i és que quan jugues amb el mar i tens un bon producte, és fàcil elaborar un bon pintxo”, explicava Joan Miralda del Cafè del Centre després de rebre el guardó. Enguany és la segona vegada, tot i no ser consecutiva, que guanyen el primer premi i “ara tenim moltes ganes de les semifinals, on ja hi vam ser fa dos anys i ens vam quedar a les portes de la final de Catalunya”, seguia explicant Miralda.
El Premi Caldes de Montbui va ser atorgat al nou restaurant de cuina japonesa, Ukiyo Sushi Bar, gràcies al seu pintxo “Thermaki”. La seva proposta partia d’una peça de sushi amb llagostí i espàrrec escaldat, amb carn de cranc i tres sales, una de les quals estava elaborada amb una reducció d’anís de taronja de Caldes de Montbui. Aquesta ha estat la primera edició de la Via del Pintxo pel restaurant, una gran estrena per a tot l’equip on “tot just arrancàvem i, tot i així, hem elaborat uns 700 pintxos obrint només els vespres”, comentava Arnau Villasante de l’establiment Ukiyo.
El tercer premi atorgat entre els establiments participants ha estat pel Robert de Nola amb el Vot Popular, el reconeixement que cedien els tastadors i tastadores a través de les seves valoracions. La seva “Croqueta al Vermut i Carquinyoli” ha estat una aposta al màxim exponent, tenint en compte els “al·lèrgens més comuns com són el gluten i la lactosa”, explicava Eric Solà. Així, el restaurant calderí presentava una croqueta de cua de bou guisada amb vermut, arrebossada amb carquinyoli sense gluten i “lactonesa” d’ortigues; un pintxo ideat a partir de la “cuina que hem fet sempre, amb molt de producte i de foment, donant-li un format més actual i sense perdre la nostra essència”, seguia explicant Solà.
Els 22.000 pintxos elaborats en només 10 dies ha estat el resum, en xifres, de l’edició d’enguany, on se sumen els 25 establiments gastronòmics locals participants que han treballat incansablement, però amb la millor de les valoracions finals. “El volum de feina és molt alt, però també es tracta de saber com gestionar-ho i disposar de més personal per aquests dies”, explicava Joan Miralda del Cafè del Centre. A banda del volum de feina i de pintxos servits, aquesta tercera edició també ha estat la més solidària, on s’han aconseguit 450€ a través de l’euro per butlleta que calia adquirir per participar en el sorteig del pack d’experiències entre els tastadors. La recaptació custodiada per l’Associació Projecte Mexcla’t, organitzadors de la Via del Pintxo, es destinarà a la delegació de la Creu Roja de Caldes de Montbui, Palau-Solità i Plegamans i Sant Feliu de Codines.
Després dels parlaments i lliuraments dels premis, l’acte va finalitzar amb la música en directe dels Crazy Rockets com a cloenda de l’exitosa tercera edició de la Via del Pintxo de Caldes de Montbui.