Del 10 al 19 de novembre les escoles i instituts de Caldes han celebrat, un any més, la Setmana de la Ciència, unes jornades dedicades a acostar la ciència als alumnes a través de diverses activitats, tallers i xerrades, on hi participen, també, les famílies i els experts en diferents disciplines dins el mètode científic.
Tot i el suport i la coordinació de l’Ajuntament de Caldes, cada centre educatiu ha organitzat les seves pròpies activitats entorn de la temàtica. En el cas de l’Escola El Farell, com en les darreres sis edicions de la jornada més científica de l’any, s’han aturat les classes durant els dies 15 i 16 de novembre. En aquests dies, i dividits entre els alumnes d’educació infantil i cicle inicial, d’una banda, i els de cicle mitjà i superior, de l’altra, l’alumnat ha gaudit de tallers amb experiments dinamitzats pels mestres i xerrades a càrrec de famílies o col·laboradors de professions científiques.
“L’objectiu de la jornada és que els alumnes investiguin, plantegin hipòtesis, experimentin i manipulin, i es converteixin en petits científics”, explicava Dolors Codina, directora de l’Escola El Farell. A la Setmana de la Ciència, “ens dediquem a la part més vivencial de l’aprenentatge”, afegia Codina, de manera que els infants es posen “mans a la ciència” manipulant i experimentant amb diferents materials. Les xerrades també apropen als alumnes la ciència més aplicada, com per exemple a través de l’explicació dels assajos clínics o les disseccions de pulmons que va organitzar un metge i pare d’alumnes de l’Escola El Farell.
L’Escola d’Adults El Roure Gros ha apostat per una xerrada sobre les malalties infeccioses, temàtica de La Marató d’enguany, i l’Institut Manolo Hugué ho ha fet amb la xerrada titulada “La màgia de l’aigua”, una sessió on els experiments duts a terme es presentaran, més tard, als alumnes de primària de les escoles de Caldes.