Primeres idees que il·lustren el futur Parc Termal
- 15/06/2017
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
El dimarts 13 de juny es va celebrar una nova fase de participació ciutadana amb el taller de reflexió i definició col·lectiva del futur Parc Can Rius
IMATGE | El públic assistent atent a l’exposició de les dades recollides i presentació de les propostes arquitectòniques en el taller del passat 13 de juny.> I.HIJANO
El projecte d’ampliació del Parc Termal de Can Rius segueix el seu curs amb l’última sessió de reflexió i participació ciutadana del passat 13 de juny. Durant la jornada, els assistents van poder debatre i treballar sobre les dues propostes arquitectòniques que van superar el concurs d’idees per al futur Parc Termal, una superfície de 37.000m2 que inclou l’actual parc.
Durant la sessió, Daniel Tarregó, de l’assessoria Neòpolis, va exposar les dades recollides derivades de l’estudi quantitatiu i qualitatiu del procés participatiu on la ciutadania de Caldes va expressar idees i reflexions, posteriorment il·lustrades en les dues propostes arquitectòniques. “No es tracta d’escollir entre aquestes dues propostes que s’exposen en aquesta sessió, sinó dos conceptes sobre els que treballarem la proposta de Parc Termal”, especifica Isidre Pineda, regidor de Participació Ciutadana, Turisme i Termalisme de Caldes. Quatre van ser les propostes presentades al concurs d’idees per a la definició del projecte de Parc Termal, on hi van ser convidats els arquitectes locals (fent-ho extensiu al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya). Dues d’elles van ser les seleccionades per un tribunal compost per l’arquitecte municipal, un representant del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la tècnica de participació ciutadana, el regidor de la mateixa àrea, Isidre Pineda i el cap d’àrea de serveis personals de l’Ajuntament, que són: “Rehidratació termal”, de Raimon Brustenga Sunyer, Jan Wilbers i Josep Mª Campistron Campdepadrós; i “Transicions”, de l’arquitecte i paisatgista Joan Suñé Almenar.
Després de la recollida de dades i presentacions arquitectòniques pertinents, una part de l’auditori es va distribuir en grups de treball per tractar les idees plantejades, i una altra part va debatre amb els regidors assistents dubtes referents al projecte. Pròximament, i segons un comunicat de l’Ajuntament de Caldes del dimecres 14 de juny, el consistori farà públic les conclusions del taller a través del seu web i mitjans de comunicació locals i comarcals.
Procés participatiu en tres fases
El projecte de l’ampliació de l’actual Parc Termal de Can Rius ha estat sotmès a la opinió pública a través d’un procés participatiu distribuït en tres fases. “El decurs del procés ha estat molt positiu, ja que ha estat creat de baix a dalt, on els ciutadans han exposat les bases per tal que els arquitectes il·lustressin les idees dels calderins i aquests s’ho sentin seu”, esmenta Pineda en relació a la valoració del procés participatiu.
En una primera etapa, els calderins van ser convidats a reflexionar sobre el futur Parc termal a través d’un quadern distribuït a tots els habitatges. Es va fer un retorn de 61 quaderns i el van respondre 136 persones. Aquesta aportació d’idees derivat del quadren familiar durant el passat mes de març, el procés va seguir amb una sessió de tres hores de treball que va tenir lloc al llarg del mes d’abril i on hi van participar agents de diferents sectors i tècnics municipals. Per últim, la sessió de taller del dimarts 13 de juny va significar la cloenda del procés participatiu, on els ciutadans assistents van valorar les propostes dels equips d’arquitectes seleccionats i treballar, conjuntament, “per acabar de polir el concepte general del que volem que sigui el nou Parc Termal”, afegia el regidor de Participació Ciutadana, Isidre Pineda.