La jornada “25 anys d’atenció sociosanitària a la Fundació Santa Susanna: passat, present i futur” va ser l’acte celebrat en motiu dels 25 anys d’atenció sociosanitària a la vila de Caldes en la Sala Noble de Can Rius. La celebració, que va començar a les 16:30h aproximadament, va reunir a un grup nombrós de persones vinculades amb la fundació, des de professionals que hi van treballar en els equips inicials, fins a famílies, usuaris i voluntaris que van poder compartir les seves experiències amb els assistents.
Amb tres taules rodones formades per professionals i persones que van viure diferents moments en la fundació, es va recordar el passat, es va fer un recull de dades sobre el seu estat actual i es va fer una mirada al futur on, l’Assumpció Ros-Florenza, gerent de la fundació, va exposar les noves línies que encaminaran l’activitat sociosanitària de la fundació en els propers anys.
Actualment, l’oferta de places sociosanitàries públiques de la Fundació Santa Susanna fa possible que la població calderina i dels municipis veïns tinguin una alternativa a l’hospitalització evitant importants desplaçaments i afavorint la presència de la família en el procés de tenir-ne cura. Al 2016 es van atendre 780 persones des del servei d’atenció sociosanitària, representant 677 nous casos atesos i 672 altes.
Fent la vista enrere, en el 1992 s’oferien 25 llits de llarga estada i es convertia en un dels primers centres de la comarca. Amb el pas dels anys, es van anar ampliant els recursos atencionals amb l’hospital de dia (1993), les cures pal·liatives (1996), Programa d’Atenció Domiciliària Equip de Suport (1997) i convalescència (2006).
Mirant al futur
“L’augment progressiu de l’esperança de vida i el conseqüent envelliment de la població impliquen una demanda creixent de l’atenció sanitària” comenta la Fundació Santa Susanna en un comunicat arran la jornada commemorativa del 23 de maig. Les característiques de la societat actual, doncs, pronostica noves línies de futur en l’atenció sociosanitària de la fundació, des d’on es pretén seguir donant resposta a les necessitats canviants de la població.