Caldes recupera l’activitat del PEC amb un acte obert a la ciutadania el pròxim 30 de novembre
- 17/11/2022
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
> Ivette Hijano
La cuinera Ada Parellada i la sociòloga Sheila González seran les protagonistes de la xerrada i taller “Cuinem l’educació a Caldes”, que tindrà lloc a les 18 h a l’Espai Pilar Aznar i López
IMATGE | José Carrasco, Meritxell Sedó i Carme Trobalón, membres del grup impulsor del PEC, amb el regidor d’Educació, Pep Busquets, en la presentació del nou vídeo promocional, ahir.> M.CLAPERS
El Projecte Educatiu de Caldes, el PEC, es reactiva després de la pausa provocada per la pandèmia. El dimecres 30 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, s’ha organitzat una activitat oberta a la ciutadania per tornar a posar en marxa la maquinària per convertir Caldes en una ciutat educadora, en el seu sentit més ampli. “Volem començar a cuinar el nou PEC després d’uns anys de parèntesi i, en aquest cas, hi barrejarem la gastronomia i l’educació, dos ingredients que ens serviran per elaborar la millor recepta per fer de Caldes una ciutat educadora” ha explicat Pep Busquets, regidor d’Educació, aquest migdia.
A partir de les 18h, a l’Espai Pilar Aznar de les Cases dels Mestres, la cuinera Ada Parellada i Sheila González, sociòloga de la Fundació Bofill i doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social per la UAB, seran les encarregades de conduir la xerrada i taller que es presenta sota el lema ‘Cuinem l’educació a Caldes’; una activitat interactiva que pretén cuinar a foc lent totes les propostes que plantegi el públic assistent.
En aquest sentit, Busquets ha assenyalat dos grans objectius arran del tret de sortida a la nova fase del PEC: “El primer és fer difusió dels valors de Caldes com a ciutat educadora de manera que impregnin les polítiques públiques municipals i la vida del municipi, i el segon gran objectiu és donar a conèixer el projecte a la ciutadania, els comerços, les entitats… per tal que tothom s’hi apunti. Perquè, al final, tots i totes som PEC”.
NOVA CAMPANYA DE DIFUSIÓ A LES XARXES SOCIALS
La reactivació del Projecte Educatiu de Caldes s’acompanya, també, d’una nova campanya de divulgació a les xarxes socials. En concret, d’un vídeo en què diferents membres del grup impulsor del PEC defineixen què és per ells el PEC i perquè és important seguir treballant en aquesta iniciativa. “Per mi va ser molt agradable compartir amb tanta diversitat de persones la meva inquietud educativa, però que no només parteix de l’educació acadèmica, sinó que gira entorn del late motiv que va anar sortint arran de les jornades següents: el fet d’educar en valors” ha reconegut Carme Trobalón, professora de secundària de música i membre del grup impulsor. Com Trobalón, Meritxell Sedó incideix en la necessitat d’una nova àmplia afluència de persones que se sumin al PEC, quelcom que transcendeix molt més enllà dels centres educatius: “És important que el dia 30 assisteixin moltes persones de diferents àmbits professionals o de qualsevol edat, ja que per cuinar el PEC necessitem molts ingredients que provinguin de llocs diversos”, ha apuntat la pedagoga i també membre del grup impulsor.
La nova campanya promocional busca, d’una banda, ampliar la difusió del projecte a través de les xarxes socials, però també persegueix l’objectiu de cridar l’atenció a aquelles persones, entitats, empreses i comerços que vulguin participar i donar la seva opinió, el seu punt de vista alhora de definir el futur de Caldes de Montbui com a ciutat educadora: “El municipi és de tots i totes, i el com podem fer que sigui el millor possible de cara als nostres fills i filles ens implica a tota la ciutadania, més enllà del sector educatiu” ha apuntat José Carrasco, professor tècnic d’FP a l’Institut Manolo Hugué i també integrant del grup impulsor del PEC.