En plena sisena onada de la COVID19, i amb el sistema sanitari esgotat i força saturat per aquesta, rebem la notícia que Catalunya serà la quarta comunitat autònoma que menys euros destinarà per habitant aquest 2022. Una xifra que només abaixen CCAA governades per la dreta popular. Una xifra insuficient si tenim en compte l’actual desgast del personal sanitari després de tants mesos de pandèmia, i al que cal sumar anys de retallades acumulades per part dels governs independentistes.
L’alternativa defensada pel PSC és la que ja va anunciar Salvador Illa en la darrera campanya electoral: augmentar fins el 7% del PIB la inversió en Salut, arribant als 1.7000€ per habitant. Una aposta que permetria reforçar l’atenció primària, reobrir consultoris tancats i assegurar que tots els centres puguin atendre un pacient en menys de 48 hores. Empoderant el personal sanitari i la seva gestió d’aquests dins del sistema sanitari.
Un bon exemple el tenim a la nostra pròpia vila: obres i inversió per ampliar un CAP al que no s’ha dotat de més personal i que segueix amb menys serveis dels que tenia fa 10 anys. Actualitzar i renovar equipaments públics és clau, però sempre que siguin accions que vagin de la mà amb inversions per a poder oferir un servei de qualitat a la ciutadania. Per això hem presentat esmenes als pressupostos de la Generalitat on defensem per Caldes un augment del personal al CAP Joan Mirambell per oferir un millor servei a la ciutadania, reforçant especialment l’àrea de pediatria. A més proposem sumar serveis com ginecologia, donada la saturació que hi ha al servei actualment i Salut Mental, donada la importància d’aquest àmbit sanitari en aquests moments i més en un centre de proximitat.
A més reclamem la necessitat de reobrir el servei d’urgències nocturnes del CAP Joan Mirambell de Caldes de Montbui, oferint així atenció sanitària de nit a tota l’Àrea Bàsica de Salut i recuperant d’aquesta manera el servei de farmàcia de guàrdia a la zona.
Des del PSC seguirem treballant a nivell local, autonòmic i estatal per reforçar el sistema públic de salut, buscant sempre garantir una atenció pròxima i de qualitat, que no depengui del teu compte corrent.