
Debat ciutadà per crear un model més sostenible
- 18/12/2018
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
El 10 de desembre va tenir lloc la primera trobada del grup de seguiment
IMATGE | El nou grup de seguiment del Pacte per a la Mobilitat, amb el regidor Jaume Mauri, el 10 de desembre. > AJ. CALDES
El dilluns 10 de desembre a la tarda es va celebrar la primera trobada del grup ciutadà de seguiment del Pacte per la Mobilitat Sostenible de Caldes de Montbui.
L’acte va comptar amb la participació d’una quinzena de persones, entre representants de col·lectius i particulars, que es van inscriure prèviament per formar aquest grup de seguiment.
Segons Jaume Mauri, regidor d’Espais Públics i Sostenibilitat, “crear aquesta comissió de ciutadans era un dels compromisos importants que tenia el Pla de Mobilitat, juntament amb contractar una tècnica de mobilitat que es responsabilitzés, a nivell tècnic, d’aquest pla”. Amb la tècnica ja al capdavant del projecte, tan sols quedava pendent la convocatòria del nou grup ciutadà, amb el propòsit de fomentar el debat i la participació ciutadana a l’hora de construir, de manera col·lectiva, un model de mobilitat més sostenible, integrador i segur; a més de fer el seguiment pertinent a les accions que recull l’Estudi de Mobilitat Urbana.
“La sessió va ser molt interessant, la gent estava molt implicada i motivada per a una mobilitat segura, sostenible i confortable, i evidentment tots estem interessats a desplegar el màxim de punts possibles que planteja el Pla de Mobilitat”, seguia el regidor. Algunes de les aporatcions que el grup de seguiment va introduir en la darrera sessió giraven al voltant de la necessitat de diferenciar els espais de calçada i vorera a les zones de plataforma única, de regular l’ús dels patinets elètrics que circulen per les voreres amb el perill que suposen per als vianants, i de disposar d’aparcaments més segurs per a les bicicletes. D’altra banda, i en relació al projecte de connexió dels barris perifèrics amb el nucli urbà, es va demanar que es tinguin en compte els desnivells que hi ha als camins actuals per tal de suavitzar-los i evitar que siguin un obstacle a l’hora de transitar-hi a peu o en bicicleta. Per últim, la comissió de seguiment va considerar important que es faci pedagogia sobre la mobilitat sostenible.
Tot i haver-se celebrat ja la primera trobada del grup de seguiment del Pacte per a la Mobilitat de Caldes, la comissió segueix oberta i flexible a noves inscripcions o participació d’aquelles persones que puguin estar interessades en formar-ne part. Tal com explicava Mauri, “la nostra intenció és fer, com a mínim, dues convocatòries a l’any, és a dir, una a cada semestre, amb la possibilitat de celebrar-ne alguna més en cas que algun dels membres de la comissió ho consideri adient per tractar algún assumpte en concret”.