Ingredients (per a 4 persones)
Elaboració
Bullim els gnocchi en aigua abundant 2 minuts i reservem. Infusionem la nata amb el formatge. Marquem el bacó en planxa i incorporem a la infusió. Deixem reposar uns 30min aproximadament, colem i reservem.
Piquem les avellanes i netegem els brots d’escarola, agafant sempre els més tendres.
Per a l’oli d’alfàbrega, escaldem l’alfàbrega i la passem ràpidament a un recipient amb aigua i gel, per no perdre la clorofil·la. Incorporem en un robot de cuina o batedora i turbinem amb 100ml d’oli d’oliva verge extra fins a obtenir una mescla homogènia.
Per al muntatge del plat: Acabem de bullir els gnocchi amb la salsa i la deixem reduir fins a aconseguir una salsa homogènia. Servim en un plat fondo. Finalment emulsionem un rovell d’ou sobre una superfície calenta però sense deixar que es cogui. Incorporem una llàgrima del rovell emulsionat al plat, juntament amb uns brots d’escarola, les avellanes picades i un bon raig d’oli d’alfàbrega. Acabem amb sal i pebre.
És una recepta d’Il Lago
C. Pi i Margall, 129.
08140 Caldes de Montbui
T. 938653468
www.illago.cat