
La gran estrena de l’Olla Calderina atrau la visita de més de 15.000 persones en el 13è Mercat de l’Olla
- 01/04/2025
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
> Ivette Hijano
La nova proposta gastronòmica que realça el valor de la tradició culinària termal ha estat l’atracció principal de la fira
IMATGE | El caldo termal i l’Olla Calderina, els dos grans protagonistes en la 13a edició del Mercat de l’Olla de Caldes. > I. HIJANO
Una gran festa de poble que ret homenatge a la tradició culinària amb l’aigua termal com a ingredient principal. Així és com la vila de Caldes de Montbui viu amb orgull el Mercat de l’Olla edició rere edició, i com la fira continua atraient la visita de milers de persones d’arreu, encuriosides pel fet de veure com bull l’olla més gran de Catalunya i tastar els llegums cuits amb aigua termal.
En concret, aquest any han estat més de 15.000 persones que han fet parada a la vila durant el cap de setmana del 15 i 16 de març; una xifra que es manté estable respecte al volum assolit en anys anteriors i que, per tant, consolida l’esdeveniment dins del programa de fires gastronòmiques del territori. De fet, i malgrat la pluja intermitent que finalment va fer suspendre l’activitat a mitja tarda del diumenge, la 13a edició del Mercat de l’Olla ha honorat el gust de la cuina termal amb èxit de participació, repartint unes 7.000 racions de llegums (1.000 de llentia pardina i 6.000 de l’Olla Calderina), i 10.000 racions més de caldo termal.
A més del tast de les propostes locals –les grans protagonistes i principals reclams del mercat–, aquesta 13a edició també ha comptat amb desenes de parades d’alimentació, artesania, antiguitats, brocanteria i parades d’entitats i associacions locals que, any rere any, contribueixen a fer créixer l’atractiu de la fira, així com el programa d’activitats i tallers adreçats al públic familiar. En aquest cas, Can Rius va ser la zona que va concentrar l’escenari destinat als espectacles familiars, l’espai de jocs infantils tradicionals i algunes propostes de cuina sobre rodes.
L’OLLA CALDERINA, LA GRAN NOVETAT D’AQUEST ANY
Sense dubte, la gran protagonista d’enguany, al costat de l’olla gegant, ha estat la nova proposta gastronòmica de marcat accent calderí, l’Olla Calderina, que s’ha pogut tastar a 2 euros la unitat. La presentació de la proposta ha estat amb motiu de la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia que ha rebut Catalunya aquest any. En concret, el plat consta de cigrons acompanyats de carn de vedella i de porc, guisats amb aigua termal i al foc de llenya.
UN ESPECTACLE DE PRINCIPI A FI AL CENTRE HISTÒRIC
A banda del tast de l’olla i el caldo termal, l’edició d’enguany es reservava una segona sorpresa, la qual no va ser descoberta fins al migdia del dissabte 15 de març, a la plaça de la Font del Lleó i en el marc del Mercat de l’Olla. El fet és que, sense previ avís, desenes de persones participants en l’espectacle Els Miserables, a càrrec del cor Vocàlic i XICS, van oferir una Flash Mob que va atraure la mirada, i els aplaudiments!, de les persones que visitaven el mercat.