“Cuida de la teva ment i la teva ment cuidarà de tu” adverteix Carme Pellicer, coach i consultora Mindfulness. L’experta en aquesta pràctica d’origen budista que va introduir el Dr. Jon Kabat-Zinn en la cultura occidental els anys 80, acompanya infants d’entre 8 i 12 anys amb perfil TDAH i les seves famílies. Avui, conduirà la xerrada Els beneficis de la pràctica del Mindfulness aplicada als perfils TDAH, a les 18:30 hores, a la Cooperativa 70.
Segons Pellicer, les persones amb un perfil TDAH tenen un nivell de dispersió i impulsivitat superior arran d’una afectació en les funcions executives del cervell, que els dificulta ser efectius en la quotidianitat, causant-los molt malestar. Després d’anys treballant amb infants, primer com a mestra de reforç i després com a coach, Pellicer creu que els resultats de l’entrenament en el mindfulness “són molt positius i encoratjadors”, fins al punt “de poder ser una de les potes en la gestió dels perfils TDAH”.
En aquest sentit, la coach defensa la importància de posar el focus en la nostra salut mental, “ja que el contingut de la nostra ment crea les nostres experiències diàries”. Sota aquest propòsit vital, Pellicer assenyala els beneficis de la pràctica del mindfulness que, dit en altres paraules, “es basa a conduir la nostra atenció en el moment present, és a dir, en l’experiència que ens ocupa (interna i externament) i fer-ho sense prejudicis, amb la ment oberta (semblant a la curiositat d’un nen o nena) i sent amables envers un mateix”. Carme Pellicer ho matisa dient que es tracta de transformar la manera com acostumem a viure i pensar: “Cal passar del mode automàtic a una atenció o consciència plena, per provocar un canvi en el sistema nerviós, activant la relaxació física i mental i, per tant, l’emocional”. Tot plegat, continua Pellicer, es tradueix en la reducció de l’estrès, a més “de generar l’oportunitat de sanar informacions que arrosseguem -fins i tot de manera inconscient-, així com gaudir molt més de les experiències plaents”.