Un tast de luxe, entre paraigües i varietats de vins
- 04/06/2024
- 0 comments
- redacció
- Categoria: Actualitat
- 0
> Ivette Hijano
La Vallesana tanca una 3a edició del ‘Vins al Carrer’ amb èxit de participació, tot i la forta pluja que va caure durant la fira
Ni tan sols el gran xàfec que va caure dissabte a la tarda va impedir la celebració d’una 3a edició del ‘Vins al Carrer’ memorable; una jornada orquestrada per La Vallesana Degustació, que no només va superar el volum d’assistència d’anys anteriors, sinó que va resistir el diluvi amb gran heroïcitat i fermesa. “Estem molt contents perquè, tot i ploure a bots i barrals a mitja fira, la resposta de la gent va ser increïble” destaca Marc Miras, impulsor de l’activitat. “La gent va esperar-se als laterals de l’avinguda, i quan va deixar de ploure, van continuar fent la festa encara més grossa!” continua explicant el gerent de La Vallesana.
I és que, al marge de l’aiguat, prop de 600 persones van respondre a la nova convocatòria que, en aquesta ocasió, convidava al tast de més de 150 referències de vins de prop d’una cinquantena de cellers d’arreu del territori. Com en edicions anteriors, ‘Vins al Carrer’ va brindar l’espai on degustar -de manera il·limitada- tantes referències de vi com es volgués, a partir de la compra anticipada d’un tiquet de 25 € de cost. A l’arribada, i després d’acreditar-se amb l’entrada personal, es feia entrega d’una copa Riedel -de regal- que servia per al tast durant tota la jornada.
“És evident que aquest any ha estat una edició complicada, en la qual la pluja va dificultar el seu funcionament, com el fet d’haver de cancel·lar el concert” continua Miras, “però la resposta va ser molt positiva, els cellers van aguantar el xàfec fins a acabar la fira i entre tots i totes la vam tirar endavant”.
L’IMPERDIBLE PER A LES PERSONES AMANTS DEL VI
Any rere any, el projecte de La Vallesana continua creixent fins a adquirir un lloc destacat en el calendari d’activitats comercials a Caldes. “Vam arrencar amb el nou projecte de la Vallesana Degustació un 22 de novembre del 2018. Ja aleshores teníem clar que no volíem quedar-nos tancats a la botiga i que preteníem organitzar esdeveniments al poble i per al poble” explica Miras. Així va ser com el 22 de novembre del 2019 va tenir lloc la primera fira Tastavins a la Sala Noble de Can Rius, que va exhaurir les 300 entrades disponibles, amb la col·laboració de 22 cellers.
“Després va esclatar la Covid-19, per la qual cosa no vam poder celebrar cap altra activitat, i quan vam decidir reprendre-ho l’any 2022, vam optar per fer-ho en un espai obert” continua Miras. Finalment, aquest espai va ser l’avinguda Pi i Margall, just davant de la botiga: “Ens semblava que tenia tot el sentit del món, ja que el carrer és pacificat els dissabtes a la tarda i ens permetia fer créixer la fira” assenyala el comerciant. El resultat va ser una primera edició del ‘Vins al Carrer’ que ja aleshores va comptar amb una important acollida d’entre el públic: unes 500 persones i més de 40 cellers participants. “Des d’aleshores, hem anat mantenint el format, acompanyat de música i food trucks” continua l’impulsor del projecte, qui ja preveu futures edicions, en les quals “aconseguim que la fira sigui quelcom més que un dissabte a la tarda i que hi hagi d’altres activitats i esdeveniments entorn de la fira ‘Vins al Carrer’”.